Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepājas teātris izsludina lugu ideju konkursu

Lai veicinātu jaunu latviešu oriģināldarbu radīšanu, kā arī oriģināldramaturģijas apriti starp Baltijas valstīm, Liepājas teātris izsludina lugu ideju konkursu. Konkurss tiek organizēts četrās kārtās, tas sāksies 16. oktobrī un noslēgsies 2020. gada aprīlī, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Pirmajā kārtā no dramaturgiem tiek gaidīts lugas izklāsts vienas A4 lapas formātā, kas jānosūta uz e-pasta adresi [email protected] vai jāiesniedz personīgi, otrajā kārtā būs jāiesniedz viena aina latviešu un angļu valodā, trešajā kārtā, lai palīdzētu attīstīt lugas ainas, notiks radošā diskusija, kurā piedalīsies arī Baltijas valstu dramaturgi – Tekle Kavtaradzi (Lietuva) un Mihkel Seeder (Igaunija). Savukārt lugu ideju konkursa noslēgumā autori tiks aicināti publiski prezentēt savas lugas fragmentus, tos izvērtēs Liepājas teātra pārstāvji, kā arī potenciālie režisori.  

„Lugu ideju konkursu galvenā jēga ir rosināt dramaturgus radīt darbus, kas būtu interesanti viņiem pašiem un ļautu savlaicīgi autoriem pārbaudīt, vai viņu ideja kādu teātri ieinteresē. Tāpēc esmu priecīga par teātra un pašvaldības iniciatīvu šādu konkursu rīkot. Ļoti ceru, ka autoru atsaucība būs liela, un drīz vien uz Liepājas teātra mazās skatuves koncertzālē Lielais dzintars mēs varēsim skatīti Liepājā, iespējams, vēl neiestudētu dramaturgu oriģināldarbus! Turēšu par to īkšķus,” par lugu ideju konkursu saka dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.


Pilns konkursa nolikums publicēts Liepājas teātra mājas lapā sadaļā Jaunumi. 
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja