Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Oktobra beigās Jaunajā Rīgas teātrī notiks divas pirmizrādes

Oktobra otrajā pusē Jaunajā Rīgas teātrī gaidāmi divi jauniestudējumi par mūsdienu pasaules aktuālām tēmām: 21. oktobrī pirmizrāde Alvja Hermaņa veidotajai izrādei _Operācija Mindfuck un 28. oktobrī pirmizrāde režisores Kristīnes Krūzes izrādei Runāšanās par seksu.

Otro jauniestudējumu jaunajā sezonā veido Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Lugas Operācija Mindfuck autori ir izraēļu režisore un dramaturģe Jaele Ronena (Yaël Ronen) un no Kazahijas izceļojušais aktieris Dimitrijs Šaads (Dimitrji Schaad). Šī ir jau otrā abu Vācijā dzīvojošu autoru luga, kas iestudēta Jaunajā Rīgas teātrī (JRT). Kopš 30. septembra JRT repertuārā ir arī abu autoru luga (R)evolūcija Gata Šmita režijā.

Komēdija Operācija Mindfuck tika pirmuzvesta 2022. gada maijā Berlīnes Gorkija teātrī. Luga ļauj nonākt otrpus datora ekrānam un paskatīties, kā top rakstīts tas, ko mēs savos datoros un telefonos nereti lasām. Izrādes skatītāji ielūkosies troļļu fabrikā, kur tiek izgudroti "patiesi" stāsti un attīstītas sazvērestības teorijas, lai sašūpotu cilvēkiem pamatus zem kājām un nojauktu skaidrību domāšanā. Te tiek radīta informācija datoru lietotājiem, piegriezta pēc katra individuālā ģīmja un līdzības, ņemot vērā viņu privātos datus. Te tiek konstruēti jauna tipa politiķi, jauni valsts premjera kandidāti, ieviešot sajukumu ideoloģijās.

Režisors un scenogrāfs - Alvis Hermanis. Lomās - Sandra Kļaviņa, Artuss Kaimiņš, Sabīne Tīkmane, Gerds Lapoška, Elvita Ragovska vai Lolita Stūrmane, Dāvids Pētersons, Ritvars Logins.

Oktobra izskaņā JRT Mazajā zālē pirmizrāde režisores un aktrises Kristīnes Krūzes iestudējumam - Berlīnes dramaturģes Majas Cades luga Runāšanās par seksu. 2021. gadā Alvis Hermanis jau iestudēja šīs autores lugu – Sievietes un vīrieši. Šī ir jaunākā Cades luga un uzrunā skatītājus ar svaigu XXI gadsimta intonāciju. Latviešu teātrim, kas pēdējos divdesmit piecos gados cilvēka seksualitātes tēmu ir pamatīgi pētījis, ielūkojoties tajā no visradikālākajām un arī nežēlīgākajām perspektīvām, pievienojas atbruņojoši cilvēciska saruna, kurā savienojas humors, maigums, izmisums, trauslums un vitāls esības apliecinājums.

Vienu reizi mēnesī grupiņa cilvēku satiekas, lai runātu par savas dzīves intīmākajiem nostūriem. Seksualitāte ir teritorija, kurā mēs mēdzam būt visievainojamākie. Teritorija, kurā iespējama gan patiesi dziļa tuvība, gan skaudra vientulība. Par to arī izrāde.

Režisore - Kristīne Krūze. Lomās - Baiba Broka, Vilis Daudziņš, Jana Čivžele, Marija Linarte, Inga Tropa, Ivars Krasts, Jānis Skutelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja