Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sarunās pirms pirmizrādes vēstīs par operas "Aīda" atjaunojumu

Drīzumā, 7.oktobrī gaidāmajai Džuzepes Verdi operas Aīda atjaunojuma pirmizrādei noskaņoties palīdzēs šosezon pirmās “Sarunas pirms pirmizrādes”, kuras notiks Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 4.oktobrī plkst.19, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

“Sarunās pirms pirmizrādes” būs iespēja klausīties Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes Arheoloģijas un vēstures palīgzinātņu katedras asociētā profesora Harija Tumana priekšlasījumu Ēģiptes dievu noslēpumi, Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja Jura Griņeviča versiju par pasaules labākajām Aīdas lomas interpretēm, kā arī satikties un klātienē uzdot jautājumus Aīdas lomas izpildītājai Lienei Kinčai, kurai atjaunojuma pirmizrādē debitēs titullomā, kā arī pieredzējušajai Amnerisas lomas izpildītājai Kristīnei Zadovskai un režisorei Mārai Ķimelei.

Kā jau iepriekš portālā ziņots, 7.oktobrī ar Baltic International Bank atbalstu Latvijas Nacionālās operas repertuārā atgriežas leģendārais mākslinieka Ilmāra Blumberga un režisores Māras Ķimeles 1998. gada iestudējums – Džuzepes Verdi opera Aīda. Titullomu atjaunojuma pirmizrādē dziedās Liene Kinča, Efe Kislali (Radamess), Samsons Izjumovs (Amonasro), Kristīne Zadovska (Amnerisa).  Atjaunojuma muzikālais vadītājs ir LNO galvenais diriģents Modests Pitrens. Atjaunojuma pirmizrāde būs veltījums LNO ilggadējajam solistam, tenoram Kārlim Zariņam 80 gadu jubilejā.

Kā norādīja I. Vasiļjeva, 2010./2011.gada sezonas gaitā notiks septiņi šādi pirmizrāžu sarunu pasākumi. Tajos skatītājiem būs iespēja noklausīties ar muzikāliem priekšnesumiem papildinātas lekcijas par topošajiem iestudējumiem un apmeklēt izrāžu ģenerālmēģinājumus (izņemot atjaunojumus – Aīda un Turandota). “Sarunas pirms pirmizrādes” notiek ar Latvijas Nacionālās operas fonda un Swedbank atbalstu. Biļetes uz Sarunām pirms pirmizrādes nopērkamas Latvijas Nacionālās operas kasēs par Ls 3.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja