Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

4. maijā Rīgā būs daudzveidīga pasākumu programma

Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienu, Rīgā notiks dažādi pasākumi - vairāki koncerti, izrādes, Latvijas filmu maratons, tiks veidota Ziedu Latvija, varēs līdzdarboties radošajās darbnīcās un piedalīties Lielās virves vilkšanas sacensībās.Svētku pasākumi ar koncertiem sākušies jau 1.

maijā, bet lielākā daļa pasākumu notiks tieši 4. maijā, daži plānoti arī 6. maijā, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvji.4. maija rītā plkst. 11 pie Brīvības pieminekļa sāksies tradicionālā Ziedu Latvijas veidošana. Tajā var piedalīties ikviens iedzīvotājs, atnesot pavasara ziedus, kas visas dienas garumā tiks ievīti kopīgā Latvijas gleznā. Gatavo Ziedu Latviju varēs aplūkot arī 5. un 6. maijā. Pie Brīvības pieminekļa no plkst. 11.30 līdz plkst. 13.30 būs skatāma arī Latvijas izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē programma, bet plkst. 14 paredzēta ziedu nolikšanas svinīgā ceremonija.Visas dienas garumā no plkst. 12 līdz plkst. 19.30 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti paviesoties Vērmanes dārzā, kur uzstāsies profesionālais pūtēju orķestris Rīga, bērnu deju kolektīvi, Rīgas mūzikas skolu audzēkņi un vairāki Rīgas kori, kā arī vokālā džeza grupa Assembly singers un postfolkloras grupa Iļģi. Būs skatāms arī deju koncertuzvedums Zalkša līgava. Vienlaikus Vērmanes dārzā notiks dažādas radošās darbnīcas, kurās īpaši aicināti piedalīties bērni. Pasākuma laikā kopīgi tiks veidots tekstilmākslas darbs _Labo domu vēlējums Latvijai._Pēc pasākuma Vērmanes dārzā, plkst. 20 Esplanādē sāksies koncerts Svētku diena. Tajā uzstāsies grupas, kas deklarācijas pasludināšanas laikā pirms vairāk nekā 20 gadiem bija tautā ļoti iemīļotas un populāras, - Dzeltenie pastnieki, Turaidas roze un _Pērkons._Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā Rīgā notiks vēl nebijis pasākums – Lielās virves vilkšanas sacensības starp Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotājiem. Pasākums notiks uz Vanšu tilta, jo Daugava ir tā, kas vienlaikus gan sadala, gan vieno Rīgu. Lielā virves vilkšana plānota plkst. 15, bet jau no plkst. 14 notiks gatavošanās šīm sacīkstēm. Dalībniekiem būs jāatzīmējas, notiks instruktāža un virves vilkšanas paraugdemonstrējumi.

Svētku dienā no plkst. 10 līdz pat plkst. 23 kinoteātrī Splendid Palace iedzīvotāji un pilsētas viesi gaidīti uz bezmaksas Latvijas filmu maratonu, kurā būs iespēja redzēt gan jaunākās, gan jau zināmas latviešu režisoru dokumentālās filmas. Līdz pusdienas laikam repertuārā plānotas tautā iemīļotās filmas, uz kuru seansiem īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo varēs skatīties animācijas filmu programmu un tādas jaukas latviešu filmas kā Ūdens bumba resnajam runcim, Cilvēka bērns. Savukārt vēlā vakara stundā paredzēts animācijas filmu seanss pieaugušajiem.

4. maijā arī Rīgas kultūras centros iedzīvotāji gaidīti uz svētkiem veltītiem koncertiem, kuros uzstāsies gan dejotāji, gan mūziķi, piemēram, VEF Kultūras pilī notiks mazākumtautību kolektīvu koncerts Daudzbalsīgā Rīga. Arī Rīgas dievnamos paredzēti koncerti, proti, Svētā Pētera baznīcā koncertēs Rīgas kamerkoris Ave Sol, bet Rīgas Domā uzstāsies Latvijas Zinātņu akadēmijas jauktais koris Gaismaspils, kamerkoris Vidus un Rīgas Svētā Pāvila baznīcas draudzes koris.

Svētku laikā Rīgas centrā un apkaimēs būs izvietoti Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīti plakāti Latvija Tavās rokās. "Tāda bija Latvija 4. maija deklarācijas pasludināšanas brīdī - jauna un apņēmīga. Šis attēls stāsta par to, ka Latvija nedzimst kaut kur abstraktās tālēs, bet gan konkrēti - katra paša rokās, turklāt, tas ir ne tikai sens notikums vai vienreiz gadā atzīmējama diena, bet gan process, kas notiek katru dienu," - tā sava plakāta ideju skaidro mākslinieks Ēriks Božis.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīto pasākumus atbalsta Rīgas dome, to kopējās izmaksas plānotas 70 000 latu apmērā.

Svētku pasākumi, to norises laiks un vieta pieejami interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja