Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kino Bize aicina uz diskusiju Nereģistrētas attiecības – vai tā ir ģimene?

Lai kopīgi diskutētu par kopdzīves realitāti un mēģinātu definēt, kas ir ģimene, Kino Bize otrdien, 15. oktobrī plkst. 18 aicina uz diskusiju Nereģistrētas attiecības – vai tā ir ģimene?.

Latvijas Satversmē "ģimene" nav definēta. Izvēle nereģistrēt partnerattiecības ir sabiedrības locekļu pašu ziņā, tomēr aktuāls paliek jautājums – vai ģimene aprobežojas tikai ar attiecībām, kas slēgtas laulībā baznīcā vai reģistrētas dzimtsarakstu nodaļā? Cik ļoti šādi lēmumi ietekmē cilvēku privāto dzīvi un cik ļoti valsts nozīmes jautājumus?

Lai arī gan normatīvie akti, gan dažādi valsts atbalsta mehānismi orientējas uz ģimeni kā reģistrētu laulību starp vīrieti un sievieti, tautas skaitīšanas dati liecina par to, ka arvien samazinās to pāru skaits, kas izvēlas reģistrēt laulību, savukārt palielinās - šķirto laulību skaits. Aktuāls paliek jautājums, vai valsts politikai ir jāorientējas uz ierasto reģistrētās kopdzīves modeli kā normatīvu, mēģināt to veicināt, vai jāreaģē uz realitāti un atbilstoši tai jākoriģē savi uzskati par to, kas ir ģimene.

Sarunā piedalīsies juriste Kristīne Dupate, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks, resursu centra sievietēm Marta vadītāja Iluta Lāce, Marta Garsele un kustības Par ģimeni iniciatore Ieva Brante. Diskusiju vadīs Linda Curika.

Pēc diskusijas apmeklētāji aicināti noskatīties ar Kannu Zelta palmas zaru godalgoto filmu Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1. un 2. daļa, kas izaicinošā un atklātā veidā stāsta par divu jaunu sieviešu mīlestību un nemainīgām ģimenes vērtībām mazliet citāda modeļa ietvaros.

Diskusiju varēs vērot arī tiešraidē sabiedriskās politikas portālā www.politika.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja