Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Positivus 2013. Augstas raudzes festivāls

Trešā Positivus diena kulminēja ar emocionāli piesātinātu grupas The xx uzstāšanos, pierādot, ka bez svētdienā piedāvātā muzikālā baudījuma festivāla programma būtu ar mazuma piegaršu.

Šogad savu augsto raudzi izteiksmīgi apliecināja izdaudzinātās Positivus rīkotāju organizatoriskās spējas. Tās īpaši novērtējamas, ņemot vērā, ka festivāla teritoriju visas trīs dienas piepildīja tieši tik liels apmeklētāju skaits, lai sāktu domāt par maksimālā apmeklētības līmeņa sasniegšanu. Vienīgi svētdienas vakara sākumā koncertu skatītāju rindas bija kļuvušas retākās, tomēr uz vakara galvenajiem māksliniekiem – Two Door Cinema un The xx – pie lielās skatuves atkal pulcējās cilvēku jūra.

Kuplā mūzikas un atpūtas cienītāju skaita labsajūtai izmaiņas un paplašinājumu bija piedzīvojusi festivāla teritorija – pārvietota ēdināšanas zona un, kas ne mazāk svarīgi, ievērojami audzis labierīcību skaits. Pastaigājot pa telšu pilsētu, bija iespējams secināt, ka arī tur organizatoriem šogad bija izdevies racionāli sakārtot parasti valdošo haosu, tomēr, ejot garām garajai rindai uz telšu pilsētā pieejamajām trīs (?) dušām, nācās tajā stāvošajiem veltīt vien līdzjūtīgu skatienu.

Lai uzlabotu mūziķu snieguma baudījumu, optimizēts un nelielas korekcijas piedzīvojis sešu skatuvju novietojums, piemēram, šogad mūziķi vairs neuzstājās tur, kur ilgus gadus festivāla pirmsākumos bija novietota otrā lielākā skatuve (attiecīgo izmaiņu iedīgļi bija jūtami jau aizvadītā gada festivālā). Ņemot vērā salīdzinoši nelielās teritorijas apjomus, šķiet, Positivus ir atraduši labāko skatuvju izvietojumu un koncertu plānojumu, kas nodrošina netraucētu mūzikas baudījumu pie visām skatuvēm. Vienīgā nedaudz apdalītā vēl joprojām ir Dabas skatuve, uz kuras pēcpusdienā ieplānotās, skatītāju plaši apmeklētās un atzinīgi novērtētās stand-up komēdijas un teātru performances brīžiem traucēja dunoņa no netālās Nordea un lielās Tele2 skatuves.

Pārdomāts 2013. gada Positivus bija ne tikai skatuvju izvietojums, bet arī izvēlēto mūziķu izlase, nodrošinot, ka arī, novirzoties no festivāla must-see mākslinieku performanču iezīmētā kursa starp Tele2 un Nordea skatuvēm, iespējams atklāt daudz kvalitatīvas un interesantas mūzikas. Vienīgi neizprotama šķiet organizatoru izvēle ļoti daudzas apvienības, kuras piedāvā satriecošu dejojamo mūziku – C2C, !!! – likt uz sēdēšanai vairāk piemērotās Zvejnieku parka estrādes. Īpaši jūtams tas bija pēdējā festivāla dienā, kad, trešās dienas nogurumam darot savu, pie lielās skatuves, kājās stāvot, nācās baudīt Maikla Kivanukas piedāvāto miera mūziku.

Visus trīs vakarus festivāla galveno mākslinieku statusu lieliski attaisnoja apvienības, kuras bija redzamas uz lielās Tele2 skatuves. Par neaizmirstamām kļūs Sigur Rós uzstāšanās, kurā ziemeļu smagnējo mieru papildināja izteiksmīgas vizuālizācijas, un The xx satriecošā intimitāte, kuru uz lielās skatuves svētdienas nakts tumsā iekrāsoja iespaidīgas gaismu spēles.

Lai gan festivāla programmā sastopamie jauno, pašlaik aktuālo mākslinieku vārdi brīžiem lika šaubīties, vai tie ir kas vairāk par viena hita brīnumiem, tie ar savu azartu apliecināja, ka ir godam pelnījuši vietu festivāla programmā. Kā vienu no kaismīgākajiem gribētos izcelt britu jauno talantu Tomu Odelu un viņa aizrautīgo klavierspēli.

Positivus 2013 saviem apmeklētājiem šogad vēlreiz apliecināja, ka ir pelnījis ne tikai Baltijā lielākā mūzikas festivāla godu, bet arī vislabāk organizētā – visu nedēļas nogali nodrošinot apmeklētājiem visu nepieciešamo lieliskai atpūtai un kvalitatīvas mūzikas baudīšanai. Turklāt šogad festivāls izrādījās īpaši draudzīgs arī mājās palicējiem, piedāvājot gan ierastās koncertu pārraides audio formātā, gan - pirmo gadu - arī video formātā.

Rītdienas avīzē Diena lasiet Ulda Rudaka Positivus 2013 izvērtējumu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja