Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Atvērs grāmatu “Alnis Stakle”

Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja izstāžu zālē „Arsenāls” 20. augustā  17.00 tiek atklāta Latvijas mūsdienu fotomākslas izstāde „Privāts”, kuras dalībnieku vidū ir arī Alnis Stakle.   Izstādes atklāšanā  tiks atvērta arī izstādes kuratores Alises Tīfentāles grāmata „Alnis Stakle”, kas izdota apgāda “Neputns” sērijā „Studijas bibliotēka”, informē apgāda pārstāvji.

Grāmatas autore Alise Tīfentāle studējusi komunikāciju zinātnes, teoloģiju un mākslas vēsturi. Ir stāstu krājuma un divu romānu autore. No 1996. gada publicē recenzijas un pētījumus par laikmetīgo mākslu. Teksts latviešu un angļu valodā. Grāmatas māksliniece Dita Pence. Apjoms: 104 lpp, mīkstais sējums. Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. Grāmatu var iegādāties labākajās Latvijas grāmatnīcās, galerijā „Istaba”, izdevniecībā „Neputns” un interneta veikalā www.neputns.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācija

Alnis Stakle ir viens no nedaudzajiem starptautisku ievērību guvušiem jaunās paaudzes fotomāksliniekiem. Srādājot dažādos žanros, viņš brīvi izmanto daudzveidīgus krāsu un melnbaltās fotogrāfijas izteiksmes līdzekļus, piemērojot tos katra darba tēmai un vēstījumam. Pašportreti, klusās dabas un privātās dzīves vides tuvplāni, distancēti tvertas vientulīgas (vai gandrīz vientulīgas) ainavas – tie ir Aļņa Stakles fotogrāfijām raksturīgi motīvi. Komentējot savus darbus, fotomākslinieks bieži uzsver to personīgo raksturu – tajos satiekas un atkārtojas tādi motīvi kā sapņošana, pašizziņa, meditācija. Darbi  ir personīgi, bet tas nenozīmē, ka tie būtu atklāti vai intīmi. Dzīves materiālu Alnis izmanto savas tēlu sistēmas radīšanai un izkopšanai un visiem viņa darbiem raksturīgs attālināts un atturīgs vērojums, kā no ārpuses vai no augšas, un šis īpašais no emocijām attīrītais skatījums pieļauj daudznozīmīga tulkojuma iespējas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja