Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Autotiesību eksperts Tils Kreicers Gētes institūtā lasīs lekciju

Jurists un autortiesibu eksperts Dr Tils Kreicers no Vācijas viesosies Rīgā ar lekciju "Autortiesību rašanās, statuss un nākotne (?)", ko lasīs Gētes institūtā 24.februārī no plkst.15 līdz plkst.17.

Šajā lekcijā viesis piedāvās Vācijas un Eiropas savienības aktuālo autortiesību analīzi ar priekšlikumiem fundamentālai šo tiesību reformai, respektējot jaunos medijus, informēja Gētes institūta Lat5vijās pārstāvji. Lekcija notiks vācu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.


"Mūsdienās autortiesības neattiecas tikai uz speciālistiem, bet lielākā vai mazākā mērā uz visiem sabiedrības slāņiem. Pateicoties (digitālo) tehnoloģiju attīstībai šodien gandrīz ikvienam ir iespējams būt gan lietotājam, gan autoram, producentam un izplatītājam" - skan problēmas uzstādījums gaidāmajā lekcijā. Internetā šie zināšanu jeb informācijas sabiedrības producētie saturi kļūst brīvi pieejami, notiek apmaiņa ar saturiem, tie tiek remiksēti, kopēti. Tas viss ir pretrunā ar šobrīd spēkā esošo autortiesību pamatideju un likumiem. Dr. Kreicers, izmantojot dažus īpaši jutīgus autortiesību punktus un to būtiskākos juridiski teorētiskos un konstitucionāli tiesiskos pamatprincipus, atspoguļos, kā ir radusies situācija ar ievērojamām pretrunām starp tiesiskajiem faktiem un regulējošajiem noteikumiem. Viņš izskaidros dažas fundamentāli nepareizas attīstības (piem., tehnisko pasākumu aizsardzībā un ierobežojumu noteikšanā) un parādīs, kā tas novedis pie dogmatiskiem un praktiskiem trūkumiem. Kā iespējamo situācijas risinājumu Kreicers piedāvās savus alternatīva regulēšanas modeļa priekšlikumus.


Referents Dr. jur Tils Kreicers ir advokāts un Informācijas tiesiskās ekspertīzes biroja i.e. partneris Hamburgā. Viņš ir Hamburgas universitātes Hansa Bredova Mediju pētniecības institūta Mediju un telekomunikāciju tiesību pētniecības nodaļas asociētais loceklis un ifrOSS (Bezmaksas un atklātā koda (Open Source) programmatūras tiesisko jautājumu institūts) loceklis. Pasākums tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku diskusijkluba „Gūtenberga Galaktika“ ietvaros.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja