Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Daugavpilī sākas Mākslas dienas

Šogad jau 52. reizi Daugavpilī notiek Mākslas dienas, kas katru gadu visā Latvijā tiek svinētas aprīlī un maijā un kurās aktīvi iesaistās arī Daugavpils kultūras un izglītības iestādes.

Līdz pat maija beigām Daugavpilī būs iespēja apmeklēt vairākas Latvijas un ārvalstu pieredzes bagātu un topošo mākslinieku darbu izstādes, to atklāšanas pasākumus, dizaina dienas, paraugdemonstrējumu un radošās meistardarbnīcas bērniem un pieaugušajiem, koncertus utt.

Mākslas dienās jau par tradīciju kļuvusī Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas dalībnieku darbu izstāde Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta 21. aprīlī plkst. 15.00 un būs apskatāma līdz 12.jūlijam. Šogad izstādē ar saviem darbiem piedalās vairāk nekā 40 Daugavpils mākslinieki.

Šī gada Mākslas dienu pasākumu klāstu ir papildinājuši arī Daugavpils Marka Rotko Mākslas centra 10 gadu īpašie jubilejas pasākumi, kas norisināsies no 22. līdz 28.aprīlim. Svētku programmā centrs saviem apmeklētajiem piedāvā ne tikai jaunu izstāžu atklāšanu, bet arī klavieru dueta AnNo koncertu un Ilonas Bageles solokoncertu, multimākslinieka Aleksa Bragas (Itālija) eksperimentālo audiovizuālo programmu SPLEEN MACHINE LIVE un mākslinieces Gathas (Francija) mūzikas performanci.

Šī gada Mākslas svētkos ir arī jauninājumi – 13.maijā tiks atklāts vides objekts ES programmas Pilsoņi, vienlīdzība, tiesības un vērtības (CERV) finansētā projekta Art4Rights ietvaros Grīvas apkaimē, pie Laucesas upes ietekas Daugavā. Viena no projekta galvenajām aktivitātēm ir, īstenojot iekļaujošas publiskās mākslas akciju, piešķirt otro elpu kādai aizmirstai kultūrvietai Daugavpils pilsētā un atdzīvināt to, veicinot pilsonisko līdzdalību un piesaistot iedzīvotāju uzmanību.

Kopumā Mākslas dienās Daugavpilī būs iespēja piedalīties vairāk nekā 30 dažādās aktivitātēs: dizaina dienā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā Saules skola, meistardarbnīcās un individuālās veidošanas darbnīcās Daugavpils Māla mākslas centrā, u.c. aktivitātes.

Mākslas dienas 2023 programma pieejama  www.daugavpils.lv/kultura

 

„Mākslas dienas Daugavpilī 2023” organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Kultūras pārvalde” sadarbībā ar Daugavpils reģiona mākslinieku asociāciju, Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Daugavpils Māla mākslas centru, Latgales Centrālo bibliotēku, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu „Saules skola”, Daugavpils Universitāti, Tautas lietišķās mākslas studiju „Klūga”, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādi “Vienības nams”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja