Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Diskutēs par mākslu un kultūru kā pilsētas izpētes un apzināšanas rīku

Festivāla Survival Kit 6 ietvaros izstāžu norises vietās – Vāgnera zālē un bijušajā tekstilfabrikā Boļševička – 12. un 13. septembrī notiks starptautisks simpozijs Urbānā utopija: Māksla un kultūra kā pilsētas izpētes un apzināšanas rīks, kura laikā dažādu jomu speciālisti diskutēs par moderno utopiju izpausmes veidiem, apsverot to sniegtās iespējas sabiedrības un urbānās dzīves attīstībai, informēja festivāla pārstāve Santa Mičule.

Lai aptvertu pilsētu dažādību un izprastu mūsu sabiedrības urbāno attīstību, simpozijs noritēs kā atvērta un interaktīva komunikācija starp klausītājiem, lektoriem un māksliniekiem. 11 simpozija dalībnieki pārstāv tādas jomas kā filozofiju, vizuālo mākslu, mākslas vēsturi, sociālo dizainu, arhitektūru, plānošanu un urbāno aktīvismu. Pasākuma laikā viņi dalīsies savā pieredzē un zināšanās par to, kādos veidos urbānais utopisms spēj veicināt pārmaiņas sabiedrībā.

12. septembrī no plkst. 12 līdz 17.30 Vāgnera zālē ar priekšlasījumiem uzstāsies Joseph Imorde, Charles Bušmanis, Catalina Niculescu, FREERIGA pārstāvji, Airi Triisberg un Ania Szremski. Plkst. 18.30 sekos Rīgas Kino muzeja un Rīgas Kinostudijas izveidotās filmu programmas Rīgas Utopijas demonstrēšana – tajā ietvertas dokumentālās filmas un kinožurnāli no 1948. līdz 1988. gadam, kuros redzamas gan realizētas, gan tikai iecerētas būtiskas urbānās vides izmaiņas dažādos Rīgas rajonos.

13. septembra programma sāksies ar intervenci pilsētvidē – Urban Diving ar Jonasu Bīhelu, pulcēšanās plkst. 10 pie Vāgnera zāles. No plkst. 13 lektoru uzstāšanās turpināsies bijušajā tekstilfabrikā Boļševička (Ganību dambis 30), dalībnieku vidū būs Stokholmas pilsētas arhitekte Karolina Keyzer, Iliana Veinberga, The Strelka Institute, Bert Theis un Jekaterina Lavrinec. Plkst. 18.30 notiks Kaspara Gobas izstādes Rīgas salas atklāšana.

14. septembrī simpozija noslēdzošajā daļā notiks ekskursijas uz Lucavsalu un Doles salu.

Detalizētāka simpozija programma šeit:

Pasākums notiks angļu valodā, tā apmeklējums ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja