Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Festivāls Re Re Rīga!. Bez tehnoloģiskām viltībām un maksas

Ar gaismas objekta - 16 metru augsta torņa -svinīgu iedegšanu ceturtdien labiekārtotajā AB dambī tiks atklāts pirmais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas festivāls Baltijā Re Re Rīga!. Kā bāka trīs dienu garumā no 9. līdz 11. augustam tas vilinās cilvēkus, piedāvājot izbaudīt visdažādākās mākslas formas.

"Cirka pilsētiņa jau tiek būvēta," sarunā ar laikrakstu Diena atklāj festivāla radošais direktors Mārtiņš Ķibers, kurš kopā ar saviem kolēģiem no Pievilcīgas pilsētvides biedrības Jāni Kalēju, Vitu Valheimu un Odriju Fišeri vēlas rīdziniekus un pilsētas viesus iepazīstināt ar mūsdienu mākslas demokrātiskajām izpausmēm. Viens no galvenajiem akcentiem Re Re Rīga! programmā būs jaunais cirks, kas ar ļoti vienkāršiem, cilvēcīgiem izteiksmes līdzekļiem, bez tehnoloģiskām viltībām panāk efektīgus priekšnesumus.

"Viegls, izsauc smaidu un apbrīnu," trīs vārdos šo mākslas veidu raksturo Mārtiņš Ķibers, kurš uzskata, ka tā performances uzrunāšot gan lielus, gan mazus. Rīgā savus brīnumus rādīs jaunā cirka pārstāvji no Nīderlandes, Beļģijas, Francijas, Baltijas un Skandināvijas valstīm, kur tas pēdējā laikā ir kļuvis par ļoti aktuālu lietu. Festivālā būšot īpaši padomāts par bērniem, kuri varēs piedalīties dažādās darbnīcās - sākot no sejas muskuļu vingrināšanas līdz ķermeņa apgleznošanai.

Otrs akcents programmā būs pasaules mūzika, ļaujot atgriezties pie saknēm. "Pasaules mūzika, kas tiks spēlēta šajā festivālā, ir ārkārtīgi interesants un dinamisks žanrs," Re Re Rīga! interneta vietnē publicētajā video saka filosofs, publicists un tulkotājs Ilmārs Šlāpins, kurš konsultējis festivāla organizatorus mūziķu izvēlē. Savu artavu ir devis arī Krievijas televīzijas un radio raidījumu vadītājs Alekss Dubass. "Mēs esam domājuši arī par krievu auditoriju," par festivālu kā zināmu Jaunā viļņa alternatīvu saka Mārtiņš Ķibers.

"Re Re Rīga! pulcēs profesionāļus no visas pasaules," akcentē radošais direktors, kura aprēķini liecina, ka uz festivālu atbrauks dalībnieki no 16 valstīm. Paralēli tiek domāts arī par 2014. gadu, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Festivāla mērķis ir aktivizēt kultūras procesus pilsētā, kā arī iezīmēt to Eiropas un pasaules ielu festivālu kartē kā ikgadēju tikšanās vietu, lai uz šejieni izvēlētos braukt arvien vairāk un vairāk interesantu un iepriekš neredzētu mākslinieku.

Re Re Rīga! centrālā norises vieta būs AB dambis, uz kurieni radošais direktors iesaka doties kājām vai ar velosipēdu, jo ar auto novietošanu šajā pusē varētu būt problēmas. Ielu teātris, deja, mūzika, augstuma akrobātika, ekvilibristika un žonglēšanas triki piepildīs arī Vecrīgu, Operas skvēru un Esplanādi. Tur tiks izvietoti arī 16 metru augstā torņa mazākie «brāļi», kas piedāvās uzzināt visu nepieciešamo informāciju par festivālu un noorientēties pasākumu klāstā.

Programmu Re Re Rīga! organizatori ir centušies veidot tā, lai piedāvātie notikumi pēc iespējas mazāk pārklātos un tiem, kuri vēlas maksimāli daudz paņemt no šī festivāla, būtu šāda iespēja to izdarīt. "Laiks solās būt labs," apgalvo radošais direktors Mārtiņš Ķibers un šajā trīs dienās aicina ikvienu doties neikdieniškā mākslas pasaules ceļojumā. Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.

Plašāk: www.rereriga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja