Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Iespēja iepazīt Rīgas baznīcu vidi un dzīvi

Iespējams, vajadzētu nedēļu, lai kaut uz brīdi paspētu ielūkoties visā Baznīcu nakts programmā, kurā piedalīsies 42 dažādu konfesiju dievnami visā Rīgā. Šāds pasākums Rīgā notiek pirmo reizi, un visi tā notikumi būs pieejami bez maksas.

Idejas iniciators, mūziķis Jurģis Klotiņš to nolūkojis Vīnē un Brno, kur studēja Erasmus programmā. "Līdz ar pirmo Baznīcu nakti vēlamies aizsākt jaunu tradīciju, kas kļūtu par ikgadēju garīgu kultūras notikumu ne tikai Rīgas, bet visas Latvijas dzīvē," stāsta J. Klotiņš, priecādamies par baznīcu atsaucību. Dievnamu durvis būs atvērtas ikvienam 6. jūnijā no plkst. 18.00 līdz pat pusnaktij. Notikumu svinīgi ieskandinās daudzo baznīcu zvani.

"Mēs vēlamies, lai cilvēki, kuri te nav bijuši vai ikdienā steidzas garām, varētu pēc iespējas daudzpusīgāk ieraudzīt, kas baznīcā notiek," stāsta Rīgas Vecās Ģertrūdes evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Krists Kalniņš. Tieši šajā dievnamā plkst. 18.00 notiks Baznīcu nakts atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies dažādu konfesiju baznīcu vadītāji. Pēc tam te un citos dievnamos visu vakaru sekos visdažādākie pasākumi - koncerti (no koru un ērģeļmūzikas līdz gospeļkorim un mūsdienu garīgajai mūzikai), varēs piedalīties ekskursijās, piedzīvojumu takās, radošajās nodarbībās bērniem, dejas meditācijā, kopīgās lūgšanās. Dievnamos varēs klausīties stāstījumus par vēsturi, arhitektūru, ikonogrāfijas mākslu, latvisko tradīciju un kristietību, skatīties filmas, iesaistīties orientēšanās spēlē kapos (Sv. Trīsvienības ev. lut. baznīca Sarkandaugavā) un pat baznīcas pagrabā mēroties ar mācītājiem galda tenisa prasmē (Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā un Mateja baptistu baznīcā), pasērst pie ugunskura (Bolderājas ev. lut. baznīcas dārzā) vai grilēšanas pasākumā (Rīgas 1. Metodistu dievnama pagalmā mazītiņajā Akas ielā). Sv. Pāvila ev. lut. baznīcā solīts pat klaunu šovs!

"Mūs ieraugot, cilvēki dažreiz ir pārsteigti un jautā: vai tiešām jūs esat mācītājs? Kāpēc ne viss melnā? Gribam, lai cilvēki atbrīvojas no stereotipiem un redz, ka šeit ir mūsdienīgi, aktīvi cilvēki," Vecās Ģertrūdes ev. lut. baznīcas mācītājs Krists Kalniņš teic, ka viņa sportisko kolēģi Rinaldu Grantu pārspēt galda tenisā neesot viegli.

Baznīcu nakts norisināsies visā Rīgā - Āgenskalnā, Bolderājā, Centra rajonā, Mežaparkā, Latgales priekšpilsētā, Torņakalnā un, protams, Vecpilsētā.

Turp aicina doties ceļā kājām, ar divriteni, sabiedrisko transportu vai personisko auto, lai paspētu paviesoties vairākās baznīcās. Iedvesmu un tuvāku informāciju var smelties vietnē www.baznicunakts.lv (arī sociālajos tīklos Facebook, Draugiem.lv un Twitter) piedāvātajos maršrutos, tur atrodama arī Rīgas karte.

Rīgas satiksme 6. jūnijā Baznīcu nakts pasākumu ietvaros nodrošinās atsevišķu sabiedriskā transporta maršrutu kursēšanas laiku aptuveni līdz plkst. 00.30 no pilsētas centra. Vairāk informācijas par maršrutiem Rīgas satiksmes mājaslapā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja