Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KDi iesaka: 50 gadu mežā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Visi dejo par godu simtgadei

No 2. līdz 6. jūnijam Rīgā notiks starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot. Šogad īpašs uzsvars tiek likts uz vietējo horeogrāfu darbiem: tiks rādītas desmit 2014.–2018. gadā tapušas izrādes, kā arī trīs darbi, kas vēl ir izstrādes procesā. Izrādes iestudējuši horeogrāfi Katrīna Albuže, Agate Bankava, Kristīne Brīniņa, Ieva Gaurilčikaite, Dmitrijs Gaitjukevičs, Santa Grīnfelde, Andris Kačanovskis, Eva Kronberga, Elīna Lutce, Anna Novikova, Modris Opelts, Rūta Pūce, Alise Putniņa, Jānis Putniņš, Krišjānis Sants, Ilze Zīriņa un Olga Žitluhina. Latvijas izrāžu skati apmeklēs ārvalstu un pašmāju producenti, kuratori, festivālu rīkotāji un rezidenču direktori. Festivālā viesosies četras izrādes no Lietuvas, Igaunijas un Somijas – valstīm, kuras, tāpat kā Latvija, šogad svin simtgadi.

Laiks dejot

Rīgā 2.–6.VI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–10 

***

Sezonas kulminācija 

No 6. līdz 17. jūnijam Latvijas Nacionālajā operā notiks ikgadējais Rīgas Operas festivāls. Pirmā festivāla nedēļa būs veltīta latviešu mūsdienu operai – skanēs Ērika Ešenvalda Iemūrētie (6.VI), Andra Dzenīša Dauka (8.VI), Zigmara Liepiņa Turaidas Roze (9.VI) un Artura Maskata Valentīna (10.VI). Pēc tam klausītājiem tiks piedāvāta Igora Stravinska Izvirtības hronika (13.VI), Džakomo Pučīni Turandota (14.VI), Gaetāno Doniceti Dons Paskvāle (15.VI) un galā koncerts (17.VI).

Rīgas Operas festivāls

LNO 6.–17.VI

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9–150

***

Jubileja

Svētdien, 3. jūnijā, Arēnā Rīga notiks leģendārās angļu rokgrupas Deep Purple 50 gadu jubilejas koncerts. Tajā skanēs kolektīva hiti un pērn pavasarī iznākušā divdesmitā studijas albuma Infinite dziesmas. Ansambļa turnejai dots daiļrunīgs nosaukums The Long Goodbye Tour – atvadas būs ilgas.

Deep Purple

Arēnā Rīga 3.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 38,60–66,60

***

Oboju sasaukšanās

Sestdien, 2. jūnijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē klausītāji aicināti uz Latvijā retā instrumenta – obojas – mūzikas pēcpusdienu kopā ar spožākajiem šī instrumenta spēles pārstāvjiem Baltijā – Egilu Upatnieku un Robertu Beinaru (Lietuva) un viņu audzēkņiem. Šis būs 26. orķestra Sinfonia Concertante cikla Meistari un mācekļi koncerts, pie diriģenta pults – Guntis Kuzma.

Koncerts

JVLMA 2.VI plkst. 16

Biļetes EUR 4

***

50 gadu mežā

Šodien Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē notiks Jāņa Baloža Mežaiņa pirmizrāde Valtera Sīļa režijā. Iestudējuma anotācija vēsta: "Jānis ir latvietis. Jānim nav sievas. Jānim nav bērnu. Jānis dzīvo laukos un savas dzīves laikā pilsētā bijis divas reizes. Jānis dezertēja no padomju armijas 1944. gadā un vairāk nekā piecdesmit gadu nodzīvoja mežā, no kura ārā iznāca tikai 1995. gadā. Ko Jānis darīja piecdesmit gadu mežā? Cīnījās par brīvību, meklēja brīvību vai arī bija jau atradis to?" Lomās: Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Madara Botmane, Uldis Dumpis, Lolita Cauka, Ivars Kļavinskis, Inga Misāne-Grasberga, Jānis Kronis.

Mežainis

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē 31.V, 1., 3., 11.VI plkst. 18.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18

***

Hiphopa ķirurgs

Pirmdien, 4. jūnijā, Rīgā uzstāsies YouTube un Soundcloud zvaigzne, 23 gadus vecais britu reperis Scarlxrd. Eksplozīvi un jaudīgi – tā kritiķi raksturo mākslinieka koncertus, kuros hiphopa skanējumu papildina ietekmes no metālmūzikas. Scarlxrd ir noslēpumains: video, fotogrāfijās un uz skatuves mūziķis bieži slēpj seju aiz melnas ķirurga maskas. Šovasar jaunietis uzstāsies Eiropas lielākajos festivālos.

Scarlxrd

Mūzikas namā Daile 4.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–35

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja