Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Ceļojums postmodernismā

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Ceļojums postmodernismā

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenās ēkas Lielajā izstāžu zālē no 7. jūlija līdz 30. septembrim notiks Imanta Tillera retrospekcija Ceļojums uz nekurieni. Imants Tillers (1950), kurš dzimis Sidnejā latviešu trimdinieku ģimenē, ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Austrālijas gleznotājiem. Viņa daiļrade tiek uzskatīta par postmodernisma kvintesenci. Imanta Tillera māksla ir intelektuāla, tā ietver atsauces uz pasaules kultūru, Rietumu mākslas vēsturi, XX gadsimta Eiropas literatūru un filosofiju, Austrālijas iedzimto iedzīvotāju kultūru. Autora gleznojumos ir atrodamas ar Latviju saistītas detaļas: tautas pasaku tēli, Jāņa Jaunsudrabiņa, Vilhelma Purvīša, Ilmāra Blumberga mantojuma citāti, vārdi, dzejas rindas un literāro darbu fragmenti latviešu valodā. Mākslinieka lielo jautājumu lokā ir indivīds, vieta un identitāte, trimda, migrācija un piederība.

Imants Tillers

Retrospekcija Ceļojums uz nekurieni

LNMM 7.VII–30.IX 

***

 

Skaistākās balsis 

Pirmdien, 9. jūlijā, Dzintaru koncertzālē būs dzirdamas brīnišķīgas balsis – latviešu mecosoprāns Elīna Garanča, krievu soprāns Olga Peretjatko un ukraiņu tenors Dmitro Popovs. Šie dziedātāji mirdz uz labākajām opermūzikas skatuvēm visā pasaulē. Koncertā Jūrmalā viņi iepriecinās publiku ar skaistāko operu fragmentiem. Pie diriģenta pults stāsies Karels Marks Šišons. Tas būs spilgts un iedvesmojošs vakars.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 9.VII plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 60–150

***

 

Hiti

Piektdien, 6. jūlijā, Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies itāļu superzvaigzne Dzukero. Kopš 70. gadiem viņš spēlē roku ar soulmūzikas un blūza elementiem. Siguldā Dzukero izpildīs savas populārākās dziesmas, kuras iekļautas pērn iznākušajā hitu izlasē Wanted.

Dzukero

Siguldas pilsdrupu estrādē 6.VII plkst. 22

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 39

***

 

Klusums starp mums

Šodien, 5. jūlijā, Kalnciema kvartālā uzstāsies Ieva Akuratere un Igo. Viņiem pievienosies dziesmu autors un ģitārists Aivars Hermanis, kā arī mūziķu grupa: Raimonds Macats (elektročells), Ainis Zavackis (sitamie instrumenti), Juris Kristons (taustiņinstrumenti). Programmā iekļauti dziesmu cikli Klusums starp mums, Plīvošana ar pilsētu un Aivara Hermaņa jaunākā albuma Liepājas iela instrumentālā mūzika.

Koncerts

Kalnciema kvartālā 5.VII no plkst. 18

Ieeja bez maksas

***

 

Radikāls veltījums

Sestdien, 7. jūlijā, koncertzālē Lielais dzintars notiks krievu komponista Dmitrija Kurļandska stīgu kvarteta Dolce Stil Nuovo pirmatskaņojums. Autora klātbūtnē opusu izpildīs ansamblis ReDo – Konstantīns Paturskis (vijole), Kristiāna Ozoliņa (vijole), Dāvis Sliecāns (alts) un Pēteris Ozoliņš (čells). Šis ir koncertsērijas Skaņu meža jaundarbi Latvijas simtgadei otrais pasākums. Dmitrijs Kurļandskis dzimis 1976. gadā. Viņš ir viens no krievu radikālās laikmetīgās mūzikas komponistu grupas StRes/Structural Resistance dalībniekiem. 2003. gadā Dmitrijs Kurļandskis ieguvis prestižo starptautisko balvu Gaudeamus. Ieeja koncertā Liepājā ir bez maksas. Ielūgumus var saņemt Biļešu servisa tīklā un internetā, koda laukā ievadot "lv100".

Mūzika

Liepājas koncertzāles Lielais dzintars kamerzālē 7.VII plkst. 19

Ieeja bez maksas

***

 

Viss ir super!

Piektdien, 6. jūlijā, festivālā Õllesummer Tallinas Dziesmu svētku estrādē notiks leģendārā britu dueta Pet Shop Boys koncerts. Nīls Tenants un Kriss Lovs turpina pasaules turneju, kas veltīta Pet Shop Boys elektroniskās deju mūzikas albuma Super (2016) iznākšanai. Grupas krāšņajā šovā skanēs ne tikai jaunas dziesmas, bet arī visi nozīmīgākie dueta hiti, bez kuriem nav iedomājama 80. un 90. gadu popmūzika.

Pet Shop Boys

Tallinas Dziesmu svētku estrādē 6.VII no plkst. 17

Biļetes Piletilevi tīklā EUR 25

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja