Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

KDi iesaka: Gaismas celšanās

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Ērģeļmūziku var klausīties ne tikai baznīcā: otro reizi Jūrmalas festivālā ērģelniece Iveta Apkalna sniegs saullēkta koncertu Dzintaru pludmalē. Programma veidota kā gaismas celšanās un izaugšana no tumsas noslēpumainības. Skanēs mūslaiku ērgeļmūzikas milžu Tjerī Eskeša un Lionela Roga opusi, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Leoša Janāčeka, Šarla Marijas Vidora, Ferenca Lista, Imanta Zemzara un Filipa Glāsa darbi.

Iveta Apkalna

Dzintaru pludmalē 28.VII plkst. 4

Ieeja bez maksas

***

Dailes teātrī ir tapis kopdarbs ar neatkarīgo trupu Kvadrifrons – režisores Paulas Pļavnieces iestudētā komēdija Sidraba šķidrums. Izrādes autori ar melnā humora un politnekorektuma pilnu skatienu aicina pievērsties būtiskiem jautājumiem. Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservatīvo vērtību piekritēji ir aizmirsuši, ka dzīvo XXI gadsimtā? Kas kopīgs ir viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos jautājumus risina varoņi, kurus vieno ģimenes, draudzības un pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā. Kādā vasaras naktī kompānija gatavojas kāzu svinībām, taču nenojauš, ka notikums izvērtīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu. Lomās: Inita Sondore, Alise Danovska, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Andris Bulis, Toms Veličko vai Kaspars Dumburs. 

Sidraba šķidrums

Dailes teātra Lielajā zālē 23., 26.VII, 19., 20.VIII plkst. 19

Biļetes pārdotas

***

Piektdien, 24. jūlijā, Jūrmalas festivāla koncertā Dzimuši Latvijā uzstāsies ievērojami pašmāju mūziķi un jaunie talanti. Pie orķestra Sinfonietta Rīga pults stāsies Ainārs Rubiķis. Nākamajā trešdienā, 29. jūlijā, notiks koncerts, kas būs veltīts Marisa Jansona piemiņai. Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, vijolnieces Kristīnes Balanas un diriģenta Andra Pogas izpildījumā skanēs Pētera Čaikovska Sestā simfonija un Maksa Bruha Vijoļkoncerts.

Jūrmalas festivāls

Dzintaru koncertzālē 24., 29.VII plkst. 20.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 50–70 (tiešsaistes biļete EUR 7)

***

Grupa Labvēlīgais tips ar programmu Es nav redzējis Tevi jau sen! sniegs brīvdabas koncertus Latvijas pilsētās: 25. jūlijā Valmierā, 1. augustā Saldū, 7. augustā Ikšķilē, 8. augustā Alūksnē. Ansamblis izpildīs savas populārākās dziesmas.

Labvēlīgais tips

Valmieras estrādē 25.VII pulksten 21

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15 

***

Režisors Intars Rešetins Nacionālā teātra tiešsaistes izrāžu ciklā ir iestudējis beļģu autora Žana Pjēra Dopaņa provokatīvo monologu Skolotājs!. Titulvaronis (Uldis Anže) pie savas izlaiduma klases ik dienu dodas ar "baļķi krūtīs", jo šajā arēnā cīņa notiek uz dzīvību un nāvi. Pirmajā skolas dienā pirmklasnieki izskatās pēc eņģeļiem, bet kāpēc desmit gadu vēlāk viņi pārvēršas par instinktu vadītiem dzīvniekiem?

Skolotājs!

Nacionālā teātra izrāde tiešsaistē 23.VII plkst. 19

Biļetes biletes.teatris.lv EUR 10–30

***

No 24. līdz 26. jūlijam Ventspils koncertzāle Latvija svinēs pirmo dzimšanas dienu. Skatītājiem tiks piedāvāts koncerts performance Viens. Radošās koncepcijas autori ir mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo. Tas būs ceļojums koncertzālē un franču komponista Dariusa Mijo (1892–1974) mūzikā. Katrs klausītājs tiks aicināts gan piedzīvot intīmu dialogu ar katru kamerorķestra instrumentu atsevišķi, gan vienoties kopīgā pieredzē, kad komponista sešas Mazās simfonijas skanēs orķestra izpildījumā lielajā zālē. Diriģents Aigars Meri ir pulcējis kamerorķestri, kurā spēlēs gan Ventspils kamerorķestra un jauktā kora Ventspils, gan dažādu pašmāju profesionālo kolektīvu mūziķi.

Viens

Ventspils koncertzālē Latvija 24.–26.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja