Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Impresionisms un nedaudz absinta

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Impresionisms un nedaudz absinta

Sestdien, 29. februārī, Lielajā ģildē notiks izcilā ģitārista, aranžētāja un komponista Dominika Millera un viņa grupas koncerts. Mākslinieks, kurš klausītājiem ir pazīstams kā viens no tuvākajiem popzvaigznes Stinga domubiedriem, prezentēs savu oriģinālmūzikas albumu Absinthe (2019), ko laidusi klajā prominentā ierakstu kompānija ECM. "Albuma nosaukums pie manis atnāca, vēl pirms sāku rakstīt mūziku," stāsta Dominiks Millers. "Es dzīvoju Dienvidfrancijā, un mani fascinē impresionisms. Asa gaisma, raganiski auksts ziemeļvējš, tam klāt stiprs alkohols un pēc tam pamatīgas paģiras – dažu labu mākslinieku tas novedis līdz vājprātam. Rodas zaļas debesis, zilas sejas, izkropļota perspektīva." Dominiks Millers ir dzimis Buenosairesā, viņa tēvs ir amerikānis, māte – īriete. Viņš apguvis ģitārspēli Bostonā un Londonā. Jau trīs gadu desmitus Dominiks Millers piedalās Stinga albumu ierakstā un turnejās.

Dominiks Millers

Lielajā ģildē 29.II plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 18–45 

 

***

Hitu ekstravagance 

Otrdien, 3. martā, Arēnā Rīga uzstāsies ukraiņu superzvaigzne Makss Barskihs. Ja jums patīk grupa VIA Gra, Svetlana Loboda, Maruv un Markus Riva, jūs noteikti novērtēsiet Maksa Barskiha daiļradi, viņa ekstravaganto, nedaudz provokatīvo stilu, tetovējumu ornamentus un popdziesmas, kuras skan pietiekami progresīvi un gandrīz vienmēr satur atsauces uz 80. un 90. gadu hitiem. Pašreizējā turnejā Makss Barskihs dzied un dejo visā pasaulē – no Eiropas līdz Austrālijai.

Makss Barskihs

Arēnā Rīga 3.III plkst. 19

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25,20–66,20

 

***

Smeldze

Režisore un scenogrāfe Rēzija Kalniņa Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī iestudējusi mūsdienu britu rakstnieka un režisora Dankana Makmilana 2014. gadā tapušo smeldzīgo lugu Dzīves dārgakmentiņi. Galvenajā lomā – Anatolijs Fečins vai Ivans Streļcovs.

Dzīves dārgakmentiņi

Rīgas Krievu teātrī 29.II plkst. 15 un 19, 13., 20., 28.III plkst. 19.

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 25

 

***

Filmu melodijas

Svētdien, 1. martā, Cēsīs orķestris Rīga un perkusiju meistars Rihards Zaļupe maestro Valda Butāna vadībā piedāvās pašmāju komponistu mūzikas programmu. Pirmajā daļā skanēs Andra Sējāna, Ilonas Breģes un Jēkaba Jančevska opusi. Otrajā daļā – Raimonda Paula melodijas no filmas Vella kalpi, grupas Jumprava un Aigara Graubas mūzika no filmas Rīgas sargi un Riharda Zaļupes mūzika no filmas Nameja gredzens.

Orķestris Rīga

Vidzemes koncertzālē Cēsis 1.III plkst. 16

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

 

***

Gribat zināt visu? 

Režisors Rolands Atkočūns Liepājas teātrī iestudējis izrādi Pilnīgi svešinieki. Tās sižets būs pazīstams tiem, kuri ir redzējuši itāļu režisora un scenārista Paolo Dženovēzes filmu Pilnīgi svešinieki (2016) vai kādu no tās astoņpadsmit rimeikiem. Iestudējuma pamatā ir luga, kuras autors ir pats Paolo Dženovēze. Tas ir stāsts par vakariņām draugu starpā. Pēkšņi viens no viņiem paziņo: "Noliksim šeit savus telefonus un visu vakaru īsziņas un zvanus lasīsim un klausīsimies kopā. Galu galā mums nav nekādu noslēpumu…" Cik patiesi viens pret otru ir tuvākie cilvēki? Lomās: Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Sandis Pēcis, Kaspars Gods, Signe Dancīte, Inese Kučinska, Karīna Tatarinova un Madara Krživeca.

Pilnīgi svešinieki

Liepājas teātrī 29.II, 1.III plkst. 18, 13.III, 2.IV plkst. 19.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 6–18 

 

***

Atmiņu analīze 

27. februāra vakarā galerijā Daugava tiks atklāta Kristas Dzudzilo izstāde Miglaini kā spogulī. Tā tiek pieteikta kā mākslinieces subjektīvo atmiņu, situāciju, detaļu vizualizācija un analīze. Krista Dzudzilo ir viena no ievērojamākajām personībām Latvijas laikmetīgās mākslas un teātra dzīvē. Kopā ar savu dzīvesbiedru mākslinieku Reini Dzudzilo viņa ir noformējusi izrādes drāmas teātros un Latvijas Nacionālajā operā.

Krista Dzudzilo

Izstāde Miglaini kā spogulī

Galerijā Daugava līdz 28.III

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja