Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KDi iesaka: Orfeja soneti un sapņi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus.

Orfeja soneti un sapņi

Piektdien, 9. jūnijā, Vidzemes koncertzālē Cēsis notiks vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra Kremerata Baltica koncertuzvedums Veltījums Orfejam, kuru iestudējusi režisore Margo Zālīte. Izrādē piedalīsies soprāns Inga Kalna, aktrise Guna Zariņa, franču pianists Likā Debargs, lietuviešu obojiste Juste Gelgotaite un jauniešu koris Kamēr... diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Skanēs Georga Filipa Tēlemaņa, Franča Šūberta, Filipa Glāsa un Georga Pelēča mūzika. Notiks īpaši šim uzvedumam sacerēta Likā Debarga skaņdarba Orfeo di camera pasaules pirmatskaņojums paša autora interpretācijā. Izrādi caurvīs Rainera Marijas Rilkes dzeja no krājuma Soneti Orfejam Gunas Zariņas lasījumā.

Veltījums Orfejam

Vidzemes koncertzālē Cēsis 9.VI plkst. 19.30

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–30

***

 

Dvoržāks un Brāmss

Rīgas festivālā 13. jūnijā uzstāsies Ķelnes Radio simfoniskais orķestris sava mākslinieciskā vadītāja somu diriģenta Jukas Pekas Sarastes vadībā. Šogad orķestris svin 70. gadadienu. Kopā ar izsmalcināto franču čellistu Gotjē Kapisonu – vienu no ievērojamākajiem savas paaudzes mūziķiem – ansamblis piedāvās Antonīna Dvoržāka Čellkoncertu. Skanēs arī Johannesa Brāmsa Trešā simfonija.

Koncerts

Lielajā ģildē 13.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

 

Dīva

Šovakar Rīgas festivālā notiks Latvijas Radio bigbenda un amerikāņu dziedātājas Šeinas Stīlas koncerts, kas veltīts džeza zvaigznes Ellas Ficdžeraldas 100 gadu jubilejai. Uz skatuves kāps arī pašmāju vokālistes Kristīne Prauliņa un Dināra Rudāne.

Koncerts

Rīgas Kongresu namā 8.VI plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–25

***

 

Debesis pār Berlīni

Izstāžu zālē Arsenāls notiks izstāde Maija Tabaka un Rietumberlīne. Šis projekts daļēji ir 1979. gadā Rietumberlīnē notikušās Maijas Tabakas izstādes interpretācija, kas atgādinās par viņas pirmajiem starptautiskajiem panākumiem un sniegs ieskatu toreiz sadalītās Berlīnes dzīves ritmā. Ekspozīcijā iekļauti arī Rietumberlīnes mākslinieku darbi.  

Izstāde

Maija Tabaka un Rietumberlīne

Izstāžu zālē Arsenāls 9.VI–20.VIII

***

 

Pusmūžs ir tikai sākums 

No 8. līdz 12. jūnijam Rīgā notiks starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot. Jaunākos darbus rādīs Latvijas horeogrāfi un Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas mākslas studenti, festivālā piedalīsies arī ārvalstu mākslinieki. Pašmāju horeogrāfiju pārstāvēs Jānis Putniņš un Eva Kronberga ar izrādi Tie un Agate Bankava ar iestudējumu Slikta. Īpaša uzmanība tiks pievērsta horeogrāfiem un dejotājiem vecumā ap 50 gadiem. Izrādes, meistarklases un lekcija – diskusija mudinās domāt par to, ko pusmūža mākslinieki sniedz skatītājiem un jaunajai dejotāju paaudzei. Izrādes notiks Zirgu pastā, Rīgas Doma dārzā, deju studijas Dzirnas telpās un peldošajā galerijā Noass.

Laiks dejot

Rīgā 8.–12.VI.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10

***

 

Ciešanu nedēļa

Valmieras teātris viesojas Dailes teātrī ar Mihaila Bulgakova romāna Meistars un Margarita inscenējumu Indras Rogas režijā. Šis ir savdabīgs pirmā Indras Rogas iestudējuma Valmierā – Mihaila Bulgakova Zojkina kvartira (2012) – turpinājums. Romāna darbība notiek Maskavā 1929. gada Ciešanu nedēļā – laikā pirms Lieldienām. Izrādē visas darbības līnijas notiek bijušajā Zojas dzīvoklī.

Meistars un Margarita

Dailes teātrī 8., 9.VI plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–20

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja