Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KDi iesaka: Saksofonists spēlē simfoniju

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Saksofonists spēlē simfoniju

Svētdien, 29. septembrī, Ventspils koncertzālē Latvija izcilais amerikāņu saksofonists un komponists Kolins Stetsons kopā ar vienpadsmit domubiedru ansambli piedāvās poļu komponista Henrika Gurecka Trešās simfonijas (1976) interpretāciju. Kolins Setsons ir viens no ievērojamākajiem un daudzpusīgākajiem mūsdienu pūšaminstrumentālistiem. Viņš ir uzstājies kopā ar grupām Arcade Fire un Bon Iver, kā arī piedalījies Toma Veitsa, Lū Rīda un Lorijas Andersones ierakstos. Kolina Stetsona kompozīcijas skan Žaka Odiāra un Stīva Makvīna filmās. Viņš veidojis skaņu celiņu Ivara Brieža animācijas filmai Laiks iet, savukārt režisore Laura Groza-Ķibere izmantojusi Kolina Stetsona mūziku iestudējumā Equus Dailes teātrī.

Kolins Stetsons

Ventspils koncertzālē Latvija 29.IX plkst. 18 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–30

***

 

Jutekliskā saspēle

Piektdien, 27. septembrī, Lielajā ģildē kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā sāks savu 14. sezonu. Volfganga Amadeja Mocarta dubultkoncertā flautai un arfai dzirdēsiet divu izcilu viesmākslinieku – Orchestre de Paris pirmās flautas Vensāna Likā un Berlīnes filharmoniķu arfistes Marijas Pjēras Langlamē – juteklisko saspēli. Vēl programmā – Jozefa Haidna 102. simfonija, Kloda Debisī Mazā svīta un igauņu skaņraža Lepo Sumeras Musica profana.

Sinfonietta Rīga

Lielajā ģildē 27.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–30

***

 

Teātris

No 30. septembra līdz 6. oktobrim Rīgā norisināsies desmitais skatuves mākslas festivāls Patriarha rudens. Skatītāji varēs novērtēt Latvijas Kultūras akadēmijas jauno teātra, režijas, laikmetīgās dejas un audiovizuālās mākslas studentu un absolventu darbus.

Patriarha rudens

Rīgā 30. IX–6.X

www.lka.edu.lv

***

 

Simtā sezona

Piektdien, 27. septembrī, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris un koris atklās 100. sezonu. Skanēs Tālivalža Ķeniņa Vijoļkoncerts, kuru Latvijā dzirdēsim pirmo reizi (soliste Eva Bindere), Alfrēda Kalniņa kantātes Pastardiena un Jūra (solisti mecosoprāns Sniedze Kaņepe un baritons Artis Muižnieks) un latviešu autoru kormūzika. Diriģēs Kaspars Ādamsons un Jānis Baltiņš.

Koncerts

JVLMA Lielajā zālē 27.IX plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 3–5

***

 

Horizontālā bauda

No 27. līdz 29. septembrim Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums. Tas pārsteigs ar desmit dažādu žanru notikumiem. Piektdien, 27. septembrī, festivālu atklās amerikāņu minimālista Mortona Feldmana mūzikas koncerts, kuru publika klausīsies guļot. Feldmana opusus atskaņos trīs mākslinieki no beļģu kamermūzikas ansambļa Het Collectief. Foruma noslēgumā svētdien, 29. septembrī, kamerorķestris Sinfonietta Rīga un solisti diriģenta Normunda Šnē vadībā izpildīs Hardija Lediņa un NSRD albuma Kuncendorfs un Osendovskis orķestra versiju komponista Platona Buravicka aranžējumā.

Liepājas Mākslas forums

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 27.–29.IX

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 4–15

lielaisdzintars.lv

***

 

Skaņu māksliniece

Sestdien, 28. septembrī, Ventspils koncertzālē Latvija uzstāsies Stokholmā dzīvojošā irāņu pianiste un komponiste Šida Šahabi. Viņa spēlēs Dāvida Kļaviņa vertikālās klavieres 470i. Šidu Šahabi interesē starpžanru projekti, viņa ir studējusi ne tikai mūziku, bet arī mākslu, veidojusi skaņas instalācijas un komponējusi mūziku filmām. Pērn iznākušajā Šidas Šahabi albumā Homes ir dzirdamas viņas oriģinālkompozīcijas.

Šida Šahabi

Ventspils koncertzālē Latvija 28.IX plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja