Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

KDi iesaka: Senās mūzikas temperaments

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Senās mūzikas temperaments

Piektdien, 12. jūlijā, Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks Senās mūzikas festivāla koncerts, kurā uzstāsies britu arfists un diriģents Endrū Lorenss-Kings kopā ar Latvijas Radio kori un kamermūziķu ansambli. Programmā – baroka laikmeta opusi no Meksikas, kuros atbalsojas Latīņamerikai raksturīgais temperaments un Spānijas mūzikas tradīcijas. Sestdien, 13. jūlijā, festivāls noslēgsies ar koncertu sēriju Rundāles pilī. Tajā varēs dzirdēt Eiropas grupu Paper Kite ar Rietumeiropas baroka smalkumu programmu, soprānu Elīnu Šimku ar angļu renesanses melodiju izlasi, kā arī kontrtenoru Sergeju Jēgeru un orķestri Collegium Musicum Riga Māra Kupča vadībā ar Hendeļa operāriju programmu. Vakara noslēgumā – Antonio Vivaldi Gadalaiki diriģenta Normunda Šnē vadītā orķestra Sinfonietta Rīga un vijolnieka Vadima Gluzmana interpretācijā.

Koncerti

Rīgā un Rundālē 12.–13.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–50

***

 

Sirds aptumsums

Šovakar Dzintaru koncertzālē uzstāsies britu dziedātāja Bonija Tailere. Viņa iepazīstinās ar sava jaunākā albuma Between the Earth and the Stars materiālu un lutinās ar superhitiem – It’s a Heartache, Total Eclipse of the Heart, Holding out for a Hero un daudziem citiem. Jāatgādina, ka Bonija Tailere ir izpildījusi dziesmas The Best oriģinālversiju, vēlāk šī kompozīcija kļuva par Tīnas Tērneres vizītkarti, taču Bonija Tailere nekad nav bijusi greizsirdīga uz kolēģes panākumiem.

Bonija Tailere

Dzintaru koncertzālē 11.VII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 29–149

***

 

Smiekli

Piektdien, 12. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks humorista, raidījumu vadītāja, aktiera un dziedātāja Maksima Galkina koncerts. Programmā – parodijas, humoristiski skeči un dziesmas. Skatītāju vidū, iespējams, būs mākslinieka dzīvesbiedre Alla Pugačova.

Maksims Galkins

Dzintaru koncertzālē 12.VII plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 40–120

***

 

Gandrīz kā Amerikā

Nedēļas nogalē Bauskā notiks 21. starptautiskais festivāls Country Bauska. Tajā uzstāsies gan pašmāju apvienības Latvian Blues Band, Dakota un Sestā jūdze, gan ārzemju viesi – angļu ģitārists un komponists Alberts Lī, kurš ir sadarbojies ar Ēriku Kleptonu, Emilū Herisu un Villiju Nelsonu, un pievilcīgā Nīderlandes grupa Cousin Hatfield, kura spēlē tradicionālo amerikāņu mūziku (Western swing, džezs un blūzs).

Country Bauska

Bauskas Pilskalna estrādē 12.–13.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25

***

 

Radām opereti!

Trešais Starptautiskais operetes festivāls Ikšķilē piedāvās plašu programmu lieliem un maziem klausītājiem. Galā koncertā sestdien, 13. jūlijā, operešu melodijas Ikšķiles brīvdabas estrādē izpildīs solisti no Austrijas, Lietuvas, Itālijas un Izraēlas, kā arī Latvijā iemīļoti dziedātāji – Sonora Vaice, Nauris Indzeris, Emīls Kivlenieks, Laura Purena un Irma Pavāre. Spēlēs orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, noslēgumā – valšu vakars. Svētdien, 14. jūlijā, operetes brīnumus varēs iepazīt mazie skatītāji. Ikšķiles vidusskola pārtaps par teātra laboratoriju – bērni kopā ar māksliniekiem radīs savu opereti. Viņi kļūs par izrādes dalībniekiem un veidotājiem, uzzinās daudz jauna par mūziku, ritmu, deju, kostīmiem un dekorācijām.

Operetes festivāls

Ikšķilē 12.–14.VII

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–30

***

 

Roka lidojums

18. jūlijā Tartu, uz bijušā Rādi lidlauka skrejceļa, uzstāsies amerikāņu rokgrupa Metallica. Pēc Otrā pasaules kara šis bija viens no lielākajiem militārajiem lidlaukiem Austrumeiropā. Metallica ir pirmā šāda līmeņa grupa, kas muzicēs uz šī skrejceļa. Koncertā skanēs jaunākā albuma dziesmas Hardwired... To Self-Destruct un hiti, kuru vidū būs Enter Sandman, Master of Puppets, Nothing Else Matters, Seek & Destroy un citi.

Metallica

Tartu Rādi lidlaukā 18.VII plkst. 18.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 79–299

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja