Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Viesības nedrīkst atcelt

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

No piektdienas, 12. jūnija, Dailes teātris vasaras dārzā sešus vakarus piedāvās koncertu Sezonas pieslēgums. Idejas autori ir aktieri Artūrs Skrastiņš un Lauris Dzelzītis. Šajā programmā mākslinieki aicinās spert soli prom no ieilgušās dīkstāves. Kā teicis teātra dibinātājs Eduards Smiļģis: "Tādas likstas dēļ jau neiesim viesības atcelt!" Koncertā piedalīsies Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija, Ieva Segliņa, Artis Robežnieks, Gints Andžāns, Gints Grāvelis, Lauris Dzelzītis, Artūrs Skrastiņš, Ģirts Ķesteris, Ieva Kerēvica, Kārlis Arnolds Avots, Juris Bartkevičs, Indra Briķe, Dārta Daneviča, Olga Dreģe, Lelde Dreimane, Dainis Gaidelis, Anete Krasovska, Pēteris Liepiņš, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Lilita Ozoliņa, Lidija Pupure, Aldis Siliņš, Inita Sondore, Mārtiņš Upenieks, Toms Veličko, Imants Strads un mūziķu grupa Jura Vaivoda vadībā. 

Sezonas pieslēgums
Dailes teātra vasaras dārzā 12., 13., 16., 17., 18., 19.VI plkst. 20
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 120 (galdiņš divām personām)

***

Sestdien, 13. jūnijā, pēc triju mēnešu pārtraukuma koncertzālē Cēsis notiks pirmais koncerts, kurā būs gaidāmi gandrīz simt klausītāju. Vijolnieks Gidons Krēmers, viņa vadītā kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķi, pianists Georgijs Osokins, soprāns Gunta Gelgote un klarnetists Andrjus Žūra uzstāsies ar jaunu programmu, kurā skanēs Antonio Vivaldi, Pētera Vaska, Gijas Kančeli, Filipa Glāsa un Osvaldo Golihova opusi jaunā lasījumā.

Koncerts
Koncertzālē Cēsis 13.VI plkst. 19
Biļetes pārdotas

***

Hanzas peronā notiekošajā koncertsērijā Koncerts pirmajā rindā 11., 12. un 13. jūnijā uzstāsies Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs kopā ar mūziķiem Jēkabu Nīmani un Artūru Bērziņu, dziedātājs Shipsea jeb Jānis Šipkēvics un pianists Vestards Šimkus.

Koncerts pirmajā rindā
Kultūrtelpā Hanzas perons 11.–13.VI plkst. 18, 19.30 un 21
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50

***

Ceturtdien, 11. jūnijā, Spilves lidlaukā Rīgā notiks līdz šim vērienīgākais autokoncerts Latvijā. Festivāla Summer Sound rīkotajā pasākumā uzstāsies grupas Labvēlīgais tips, Astro’n’out, Pienvedēja piedzīvojumi un Rīgas modes. Lidlaukā būs vieta pieciem simtiem automašīnu. Koncerta teritorijā tiks izvietoti vairāki videoekrāni, un grupu sniegumu varēs baudīt īpaši izdalītā radio frekvencē automašīnu skaļruņos.

Autokoncerts
Spilves lidlaukā 11.VI plkst. 18.30
Biļetes aula.lv EUR 54–87  

***

Ceturtdien, 11. jūnijā, Spīķeru koncertzālē notiks Rīgas festivāla noslēguma koncerts, kuru varēs apmeklēt klātienē vai skatīties tiešsaistē. Sitaminstrumentu ansamblis Perpetuum Ritmico – Guntars Freibergs, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš un Mikus Bāliņš – spēlēs programmu, kurā dominēs spāņu un Latīņamerikas ritmi. Skanēs Emanuela Sežurnē Calienta, Astora Pjacollas Libertango, Žorža Bizē svīta no Karmenas un Artura Maskata Tango.

Perpetuum Ritmico
Spīķeru koncertzālē 11.VI plkst. 21
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7 (tiešsaistē) un 20 (klātienē)

***

Otrdien, 16. jūnijā, Ģertrūdes ielas teātrī horeogrāfe un dejotāja Jana Jacuka piedāvās soloizrādi Baiļu rutīna. "Es baidos, ka šodiena var neizdoties," izrādē saka Jana un ieved trauslā pasaulē, kurā bailes nav vājuma pazīme, bet izdzīvošanas metode ikdienā, attiecībās, mājās, darbā, uz ielas. Baiļu rutīna ir kļuvusi par Janas dzīves sastāvdaļu, bet vai tā tam būtu jābūt? Kā drošākā vieta var kļūt par bīstamāko? 

Baiļu rutīna
Ģertrūdes ielas teātrī 16., 17.VI plkst. 19 
Biļetes pārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja