Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kultūras ministrija sākusi darbu pie platformas Radošā Latvija izveides

Parakstot Nodomu protokolu par sadarbību Radošās Latvijas platformas izveidē, Kultūras ministrija (KM) apņemas izstrādāt politikas pamatnostādņu projektu Radošā Latvija 2014 - 2020. KM uzņemas identificēt kultūras un radošo industriju pārstāvju, organizāciju un institūciju vajadzības un problēmas, meklējot nepieciešamās atbalsta formas, lai nodrošinātu šīs nozares attīstību un ilgtspēju.

Nodomu protokolu starp ministrijām 14. martā parakstīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce. Nodomu protokolā ministrijas vienojas par sadarbības jomām un uzdevumiem radošās Latvijas platformas izveidē, lai sekmētu radošā potenciāla apzināšanu un izmantošanu Latvijas konkurētspējas stiprināšanā, tautsaimniecības attīstībā un sabiedrības labklājības veicināšanā.

Ar protokola parakstīšanu ministrijas apņemas iekļaut noteiktus pasākumus radošā potenciāla atbalstam nozaru politikas plānošanas dokumentos; savstarpēji saskaņot Radošās Latvijas platformas attīstības jautājumus, atbalstot radošā potenciāla un inovācijas dimensijas iekļaušanu Nacionālajā attīstības plānā 2014. - 2020. gadam, kā arī sadarboties radošā potenciāla apzināšanā un aktivizēšanā visā Latvijā, veicinot tā attīstību īpaši reģionos.

Kultūras ministre jau iepriekš bija apliecinājusi, ka pašlaik ministrijā jau uzsākts mērķtiecīgs darbs stratēģiskās sadarbības platformas Radošā Latvija izveidē. Ministre uzver, ka tā ir laba zīme Latvijas radošajiem cilvēkiem, jo tā palielinās viņu iespējas ar savu darbību gūt aizvien lielākus panākumus. Plānots, ka Radošas Latvijas platformu veidos trīs komponentes: brīvprātīgā kustība Radi!, kura no 12. līdz 18. martam notiek visas Latvijas teritorijā, politikas dokuments Radošā Latvija 2014 – 2020 un radošo industriju biznesa platforma. Tāpat nozīmīga būs ministrijas vēl plašāka sadarbība ar Latvijas un starptautiskām institūcijām, organizācijām un nevalstisko sektoru radošās industrijas jomā.

Radošās darbības nedēļa Radi! aizsāk brīvprātīgo kustību un paver iespējas ikvienam sabiedrības loceklim iekļauties Radošajā Latvijā, kļūstot par tās piederīgo – radu. Pamatnostādnes Radošā Latvija 2014 - 2020 balstīsies Latvijas Ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2030, būs cieši sasaistīts ar Nacionālās attīstības plānu un ES fondu nākamo plānošanas periodu. Pamatnostādnes iezīmēs rīcībpolitiku vairākos virzienos – radošā ekonomika, radošā izglītība, radošu teritoriju attīstība un kultūra kā radošuma kodols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja