Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lai laime nepāriet arī nākamgad

Jaungada naktī – uz koncertu, salūtu, varbūt pat izstādi

"Vienvārdsakot, būs daudz pozitīvas mūzikas laimīgiem un varbūt mazliet iereibušiem cilvēkiem, kā jau tas pieklājas, vienu gadu pavadot un nākamo – sagaidot," saka grupas Labvēlīgais tips mūziķi, kuri šogad pretēji ierastajai praksei, kad 31. decembrī kāds no grupas koncertiem redzams televīzijā, nolēmuši savus fanus iepriecināt ar uzstāšanos klātienes koncertā. 31. decembra vakarā plkst. 20 Rīgas Kongresu namā ikviens aicināts pirms lielā Jaungada salūta krastmalā iztrakoties un izballēties grupas Vecgada šovā Lai laime nepāriet!. Notiks arī papildkoncerts jau pa dienu – plkst. 16. "Visi pieraduši mūs redzēt kaut kādos rāmjos, šajā gadījumā – TV ekrānā. Taču, veicot sabiedriskās domas aptauju sociālajos tīklos, noskaidrojām, ka liela daļa Labvēlīgā tipa fanu mūs labprātāk redzētu "dzīvajā", nevis "plakanus" un TV ekrānā," pauž grupas dalībnieki. Viņi sola, ka gandrīz divas stundas garajā koncertā ar svētku bufetes pauzi skanēs gan jaunas dziesmas, gan grupas lielākie hiti.

Viens no tiem – dziesma Lai, kam nākamgad apritēs 20 gadu, – skanējis teju ikvienā Labvēlīgā tipa koncertā, ikreiz izpelnoties publikas ovācijas. Ņemot vērā, cik bieži Lai tikusi izmantota jubilāru sumināšanā, salūtu blīkšķināšanā, eglītes iedegšanā, tortes izstumšanas ceremonijā un citos tikpat nozīmīgos dzīves mirkļos, grupas mūziķi norāda – kāpēc gan lai šī dziesma nekļūtu par oficiālo Jaungada himnu?! Tikko tai tapusi jauna, svaiga versija.

Pēc koncerta, pa ceļam paslidojot publiskajā slidotavā turpat pie Rīgas Kongresu nama, kura Jaungada naktī solās būt atvērta līdz pat plkst. 2, varēs doties uz 11. novembra krastmalu, kur Jaungada svinībās uzstāsies Fēlikss Ķiģelis ar grupu, koncertprogrammā Vecgada disko nonstop ballīte muzicēs Normunds Pauniņš, Jānis Stībelis, Roberts Gobziņš, Atis Ieviņš, Annemarija Moiseja un Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa, bet pēc uguņošanas pusnaktī svinētājus priecēs grupa Bermudu divstūris un DJ [Ex] da Bass.

Pazīstamu mūziķu uzstāšanās 31. decembra naktī gaidāma arī citviet Latvijā. Piemēram, Liepājā, pie koncertzālēs Lielais dzintars, uz koncertu aicina Intars Busulis un Abonementa orķestris, rokklubā Fontaine Palace uz skatuves kāps gan pašmāju pankroka tēvi grupa Inokentijs Mārpls, gan Bad Bones no Itālijas. Dobelē, vēsturiskajā Tirgus laukumā, pēc gaismas LED šova un svētku salūta svinētājus priecēs grupas Triānas parks soliste Agnese Rakovska. Ventspilī, Lielajā laukumā, par muzikālu gaisotni gādās grupa Credo. Savukārt Valmierā līdztekus krāšņam salūtam un Jaungada ballei kopā ar grupu Džentlmeņu špagats Valmieras Kultūras centrā būs vēl kāda īpaša iespēja – no plkst. 23 līdz 1 interesenti varēs apmeklēt Valmieras muzeja Izstāžu namu, kurā skatāmi dažādos laikos tapuši mākslinieces Maijas Tabakas darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja