Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Māris Sirmais: Gribētos vairāk praktiskas rīcības visās jomās

Gads tuvojas izskaņai. Kāds tas bijis, ko gaidīt no nākamā – uz šiem jautājumiem lūdzām atbildēt Latvijas kultūras personības

Māris Sirmais, diriģents

Gada pozitīvākais notikums

Ja runājam nacionālā līmenī, tie noteikti bija Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki – viens no visiespaidīgākajiem un emocionāli piepildītākajiem gada notikumiem.

Personīgi no savas profesionālās pieredzes – gada pozitīvākais notikums bija Valsts akadēmiskā kora Latvija iespēja muzicēt ar Concertgebouw Karalisko simfonisko orķestri un maestro Marisu Jansonu Maskavā un Pēterburgā. Tas man bija ļoti svarīgi gan valstiskā aspektā, gan no profesionālā viedokļa.

Gada negatīvākais notikums

Traģiskie notikumi Zolitūdē aizēnojuši jebkādas ilūzijas. Nespēju pat iedomāties, vai kāds domā citādi. Tā bija milzīga traģēdija, varbūt pat vislielākā visas manas līdzšinējās dzīves laikā. Mēs visi tajā bijām emocionāli ierauti iekšā – neatkarīgi no tā, vai tā mūs skāra personiski vai ne. Būtu grūti iedomāties vienaldzīgu garāmgājēju šajā situācijā.

Skats nākotnē

Manas vēlmes un domas, kas skar mūsu kopīgo valsts un nācijas attīstību, vienmēr ir virzītas tajā virzienā, lai mēs spētu attālināties no birokrātijas un formalitātēm un konkrēti, racionāli darīt – virzīt procesu. Lai mēs spētu kļūt rīcības cilvēki, nevis turpinātu runāt tekoša ūdens līmenī par sasāpējušām problēmām. Nepamet sajūta, ka ir daudz papļāpāšanas, taču nenotiek konkrēta, radikāla rīcība. Gribētos vairāk praktiskas rīcības visās jomās, vai tā būtu kultūra vai valsts attīstība un politika. Mēs taču esam spējīgi vienoties par vērtībām un darīt, nevis ieslīgt solījumos un vārdu plūdos?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja