Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nedegsim gan!

Nepagāja ne pusotrs tūkstotis gadu, kad Vatikāns, ejot kopsolī ar mūsdienām, papildinājis septiņu nāves grēku sarakstu. Ja pusotru tūkstoti gadu par grēkiem uzskatīja ko personisku, tad tagad grēki attiecināmi uz sabiedrību kopumā. Beidzot! Nu tad beidzot katoļu baznīca pagriezusi savu vaigu pret sievietēm! Lai arī sabiedrība šūmējas, apsmīn pāvesta Benedikta XVI "grēku papildinājumu", esmu iekšēji gandarīta, ka garīgais Gans ir pamanījis mūs, savas avis. Citādi izturējās kā pret aitām, goda vārds — kā pret muļķa aitām, kurām piedraudēja ar elli par mums neraksturīgiem, vīrietiskiem grēkiem.

Atgādināšu sākotnējos grēcīgos noziegumus un baznīcas sodus par tiem: lepnums — nobendēja uz moku rata; skaudība — meta ledainā ūdenī, pārmērība ēšanā — lika ēst žurkas, krupjus un čūskas, par miesaskāri sadedzināja uz sārta, par dusmām dzīvus saplosīja gabalos, par alkatību izvārīja eļļā, bet par slinkumu iemeta bedrē pie čūskām. Inkvizīcija par izdomu nevarēja sūdzēties.

Tie ir vīriešu pasaulei piedēvētie grēki! Ievērojiet — lielāko tiesu tie ir tā saucamie prāta, gara, galvā radušies grēki. Esat redzējuši sakarīgu sievieti, kura ir tik lepna, ka baznīcu nepagodina? Nē — tieši sievietes ir un bija lielākās baznīcā gājējas. Esat bieži redzējuši pārmērīgi rijošu sievieti? Tikai retajās ķīniešu ēstuvēs sievietes metas ar skubu ēst i čūskas, i krupjus, i žurkas. Dusmas ikvienu saplēš pat bez baznīcas iejaukšanās. Nu jau paši metamies peldēties ledainā ūdenī: tas, izrādās, ir veselīgi imūnsistēmai, asinsritei un garam. Cilvēce līdzīga žurkām, kur katrai jaunai paaudzei nepieciešami citi iznīcināšanas un soda līdzekļi.

Nu mums ir nosaukti jauni nāves grēki: slepkavība, kontracepcijas līdzekļu izmantošana, aborts, viltus liecības sniegšana, laulības pārkāpšana, miesaskāre, dusmas. Beidzot esam pieminētas arī mēs — sievietes! Viss, kas saistīts ar miesīgo, beidzot tiek pamanīts un piedēvēts mums. Īstenībā sievietes mainīgajos ekonomiskajos apstākļos vīriešiem izsit no kāj­apakšas soliņus, tāpēc uztraukums. Mēs plānojam savu dzīvi, guļam, ar ko gribam, nevis ar to, kuru vecāki mums izmeklē, dzemdējam tik, cik varam uzturēt, atļaujamies mīļākos, kamēr vien tas interesē mūs pašas, melojam ne sliktāk par vīriešiem un noslepkavojam arī vīriešus, ziniet!

Mēs taču zinām, ka jāatrod tikai labs advokāts, un tēviņi izkļūst sveikā. Ja jau laicīgā mūsdienu tiesa bez sirdsapziņas pārmetumiem attaisno transatlantiskos karus, izvarotājus, bērnu mocītājus, tieši viņus pasludinot par mocekļiem, tad mums no elles ugunīm vairs nav bailes. Mani pārsteidz pā­vesta apelēšana pie personīgā, neņemot vērā, ka tieši modernās industrijas dara visu, lai veicinātu apgrēcību. Ellē drīz nebūs vietas! Tikai naivie tic, ka mūžīgo jaunību atdodošās cilmes šūnas kosmētiskām vajadzībām tiek iegūtas no īpašām govīm Šveices kalnos. Reālajā dzīvē surogātmāte izaudzē augli līdz trešajam grūtniecības mēnesim, pārdod tiesības institūtiem veikt viņai abortu, saņem naudu par... Tie nav nekādi dauņi, ko viņas pārdod it kā zinātniskiem pētījumiem! Novecojošas sejas par milzu naudu atgūst jaunavīgu mirdzumu ar licencētā vardarbīgā nāvē radītu homunkulu palīdzību.

Piedod, Benedikt, bet sastopoties ar legalizēto elli šajā dzīvē, tu mūs vairs nenobiedēsi, ka "nāves grēkā mirušā dvēsele pēc nāves uzreiz nokļūst Ellē". Gan jau mēs ar Dievu sarunāsim. Ja mums varēs pārmest, ka bērnus audzinām vienas, ka plānojam savu dzīvi, ka negribam, lai mūs pazemo, varo, varmāko, tad gan jau mēs sapratīsimies ar Tavu Augstāko priekšniecību.

Mums vēl joprojām piemīt septiņi svētie tikumi: šķīstība, mērenība, centība, pacietība, labestība, pazemība un dāsnums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja