Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Notiks Klāvam Elsbergam veltīts pasākums

Rakstniecības un mūzikas muzejā (RMM) trešdien, 24. oktobrī, plkst.17.30 notiks pasākums Klāva lietas, kas būs veltīts vienai no spilgtākajām personībām latviešu literatūrā – dzejniekam Klāvam Elsbergam, informē muzeja pārstāve Maija Treile.Pasākuma piedalīsies dzejnieki Jānis Elsbergs, Amanda Aizpuriete, Egīls Zirnis un Ivars Šteinbergs, aktieris un režisors Varis Piņķis, kā arī mūziķis Edgars Šubrovskis.

Pasākuma laikā dalībnieki stāstīs par savu saskarsmi ar Elsbergu kā personību un dzejnieku. Piedalīsies gan dzejnieki, kuri Klāvu pazinuši personiski, gan mākslinieki, kas ar Klāvu iepazinušies caur viņa darbiem. Sarunās, lasījumos un mūzikā tiks meklēts dzejnieka nemirstības noslēpums jeb atbilde uz jautājumu, kas viņa personībā un dzejā lasītājus valdzina vēl šodien. Pasākuma laikā Klāva Elsberga brālis dzejnieks Jānis Elsbergs rādīs dažas Klāva piemiņas lietas, kuras līdz šim publiskai apskatei nav bijušas pieejamas.Sarīkojumu vadīs Inga Surgunte un Līva Pugoviča no RMM.Klāva lietas ir pirmais pasākums Rakstniecības un mūzikas muzeja jaunajā izstādē Smacenis, kas apskata rakstnieku un mūziķu statusu Latvijā padomju stagnācijas laikā un šodien. Izstāde apmeklētājiem būs apskatāma no 24. oktobra plkst.13.Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiek katru trešdienu plkst.17.30. Sarīkojuma laikā (no plkst. 17.30 līdz plkst.19) bērniem būs iespēja piedalīties muzeja nodarbībā Skaņu pavēlnieks.Ieejas maksa sarīkojumā – 1,50 lati; pensionāriem, studentiem un skolēniem lētāk.

Top komentāri

Klāva Elsberga dzeja, kura ir kompo
K
KRETĪNU DEJA: LAIMĪGI ATKAL PIE LOGA ES SMEJOS MANĀ SĒTĀ KRETĪNI DEJO VIŅI TOLABĀK PAR NORMĀLIEM MĀK VIŅIEM TAS IZNĀK PATIESĀK. UMPAPĀ UMPAPĀ KRETĪNI DEJO UMPAPĀ TRALALĀ STĀVU UN SMEJOS KRETĪNI DEJO DIENU UN NAKTI ES TIK STĀVU UN SITU TAKTI KLEINAJĀM KĀJELĒM BALETA MANĪJA MAZO GULBĪŠU GRAFOMĀNIJA PAGALMĀ MANĀ IR PURVELIS MAZIŅŠ PAZŪD JAU UMPAPĀ KRETĪNI DAŽI PASAULĒ TOMĒR IR R KRETĪNU DAUDZ CITI NĀK VIETĀ AR MAŠĪNĀM BRAUC UMPAPĀ UMPAPĀ KRETĪNI DEJO UMPAPĀ TRALALĀ STĀVU UN SMEJOS KOMPLIMENTI SMARŽO KĀ SPIRTS CIK LABI TEV IZNĀK CIK SOLĪTIS TVIRTS KLEINAJĀM KĀJELĒM BALETA MĀNIJA MAZO GULBĪŠU GRAFOMĀNIJA DAŽI AR KURIEM ES APRUNĀJOS TEICA KA TAS VĒL TIK MĒĢINĀJUMS ĪSTENĀ DEJA P EC GADIEM VĒL BŪS PIE SAVA LOGA ES IELŪDZU JŪS Vai tas nav piepildījies,lai arī dzejnieku slepkavas nonāvēja?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja