Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Programmā TÊTE-À-TÊTE 2016 pirmizrādi Rīgā piedzīvos Nastavševa Mēdeja un Sigalovas Mīlēt

Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmā TÊTE-À-TÊTE 2016 gaidāmi vairāki Latvijas teātru dzīves notikumi: Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Vladislava Nastavševa veidotā Mēdeja un režisores Allas Sigalovas iestudētā izrāde Mīlēt, informēja fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Savukārt Latvijas Televīzijas raidījumu un teātra izrāžu cikls Teātris.zip īpaši mākslas programmai TÊTE-À-TÊTE 2016 piedāvās Jaunā Rīgas teātra izrādes – Oņegins. Komentāri (režisors Alvis Hermanis) un T.Viljamsa lugas Ilgu tramvajs iestudējumu (režisore Inese Mičule).

1. oktobrī pirmizrādi piedzīvos Eiripīda traģēdija Mēdeja, kuru iestudē Vladislavs Nastavševs. Iestudējums būs režisora un galvenās lomas tēlotājas – Gunas Zariņas – debija uz Rīgas Krievu teātra skatuves. Lomās arī Mihails Troiniks, Igors Čerņavskis un Maksims Busels.

22. oktobrī notiks režisores Allas Sigalovas, scenogrāfa Nikolaja Simonova, kostīmu mākslinieka Aleksandra Vasiļjeva veidotās izrādes Mīlēt (pēc Viktorijas Tokarevas stāstu motīviem) pirmizrāde ar aktrises Ievas Segliņas (Dailes teātris), kā arī Rīgas Krievu teātra aktieru Natālijas Živecas, Jevgēņija Čerkesa, Jeļenas Sigovas, Maksima Busela u.c. piedalīšanos.

"Latvijas teātru dzīve ik sezonu ir ļoti bagāta – spilgti notikumi, spožas personības, aktuālas, diskusijas raisošas tēmas. Fonds ar lielu gandarījumu sadarbojas ar vadošajiem Latvijas teātriem un aktīvi veicina teātra žanra popularizēšanu. Šogad mākslas programmā iekļauti notikumi, kurus ļoti gaidām arī mēs – spožu mākslinieku debijas uz viņiem jaunām skatuvēm un izcilu skatuves darbu parādīšana televīzijas auditorijai," atzīmē mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Mākslas programma TÊTE-À-TÊTE ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja