Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Projektā Radi! notiks semināri par valsts pārvaldes efektivitāti

Radošās darbības nedēļas Radi! ietvaros 13. martā valsts pārvaldes un pašvaldību darbiniekiem notiks seminārs un diskusija, kurā Lielbritānijas eksperti sniegs iespēju paplašināt izpratni par valsts pārvaldības un partnerību nozīmi, plānojot un veidojot valsti, kas balstās uz radošuma efektīvu pielietojumu.

Seminārs notiks no plkst. 12 līdz 14 Ministru kabinetā, Tieslietu ministrijas Sarkanajā zālē.Radoša valsts sniedz iespējas tās iedzīvotājiem efektīvi izmantot ideju, talantu un radošuma kapitālu, līdz ar to veicinot ekonomikas attīstību un tautsaimniecības izaugsmi un tādējādi sniedzot ieguldījumu valsts un indivīda labklājībā. Radoša valsts balstās uz atklātu un efektīvu sadarbību starp valsts pārvaldi, pašvaldībām, nevaldības organizācijām un uzņēmējiem, kopīgi meklējot labākos risinājumus labklājības, iekļaujošas un ilgtspējīgas sabiedrības attīstībai.Semināru Radošas sabiedrības izaicinājums – valdības loma sadarbību veidošanā vadīs Lielbritānijas radošo industriju eksperti - Džons Ņūbigins un Džeralds Lidstons. Semināra gaitā tiks aplūkoti jautājumi, kā veidot partnerības starp izglītības, kultūras un ekonomikas sektoriem, kāda ir kultūras nozīme ekonomikas politikā un teritoriālajā plānošanā, kādi izaicinājumi izglītības sistēmai, izglītības iestādēm un pedagogiem tehnoloģiju un straujo pārmaiņu laikmetā. Tāpat tiks runāts par nacionāla un reģionāla līmeņa politiku, to savstarpējo saskaņotību un Latvijas iesaistīšanos globālās radošās ekonomikas procesos.Seminārā aicināti piedalīties ministriju pārstāvji – valsts sekretāru vietnieki, politikas plānošanas departamentu direktori, nodaļu vadītāji un darbinieki, deputāti, pašvaldību plānošanas speciālisti un citi interesenti. Pieteikšanās semināram pagarināta līdz 12.marta plkst. 12, aizpildot pieteikšanās veidlapu Kultūras ministrijas mājas lapā sadaļā.Džons Ņūbigins (John Newbigin) ir konsultants, radošais uzņēmējs un rakstnieks, kā arī Radošās Anglijas (Creative England) institūta un kultūras portāla Culture24 vadītājs. Džeralds Lidstons (Gerald Lidstone) ir Radošās un Kultūras uzņēmējdarbības institūta direktors, Teātra nodaļas vadītājs, kā arī augstākā līmeņa studiju programmas Mākslas administrācija un kultūras politika vadītājs Goldsmiths universitātē.Jau ziņots, ka no 12. līdz 18. martam visā valstī noritēs Radošās darbības nedēļa Radi!, kuras mērķis ir parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus, kā arī veicināt izpratni un interesi par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību. Nedēļas iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā. Vairāk informācijas par nedēļu un tās laikā plānotajiem pasākumiem www.radilatvija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja