Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā notiek III Starptautiskais Baltijas baleta konkurss

Rīgā no 14. līdz 17. jūnijam notiek jau trešais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā šogad piedalās septiņdesmit dejotāju no sešpadsmit valstīm.

14. un 15. jūnijā Dailes teātrī notiek konkursa kārtas, bet 17. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā pasākumu noslēgs krāšņs galā koncerts ar uzvarētāju un izcilu viessolistu piedalīšanos.

"Esmu gandarīta, ka mūsu konkurss ar katru reizi raisa arvien lielāku interesi un piesaista lieliskus dejotājus no visas pasaules. Noskatoties dalībnieku pieteikuma video, esmu pārliecināta, ka cīņa par godalgotajām vietām būs spraiga, aizraujoša un raisīs arī skatītāju interesi," atklāja Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža.

Konkursam ir vairāki mērķi: jaunu talantu atklāšana, izglītības attīstība horeogrāfijas nozarē, klasiskā baleta tradīciju saglabāšana, pedagoģiskās darbības pilnveidošana, kā arī starptautiskās radošās sadarbības attīstība un kultūras apmaiņa.

Konkursa kārtās piedalās septiņdesmit profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji trijās vecuma grupās (12–14 g. v., 15–18 g. v. un 19– 26 g. v.) no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, Bulgārijas, Serbijas, Japānas, Korejas, Grieķijas, Kazahstānas, Kirgizstānas un Gruzijas.

Starptautiskajā žūrijā, kuras priekšsēdētājs ir Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, dalībniekus vērtē kādreizējā Grand opera baleta zvaigzne Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins un Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova (Krievija), Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova (ASV), Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča (Horvātija), Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis (Vācija), Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska (Polija), Korejas baleta fonda prezidents, Seulas baleta kompānijas vadītājs dr. Jae Keuns Parks (Dienvidkoreja).

Galā koncertā Latvijas Nacionālajā operā 17. jūnijā plkst. 19 uzstāsies konkursa uzvarētāji, kā arī izcili viesi, Berlīnes Valsts operas baleta solisti Lisa Broikere un Uljans Tapors, Drēzdenes Semperoper baleta solisti Kortnija Ričardsone un Fabiens Forangers, kā arī Deniss Čerevičko no Vīnes Valsts baleta.

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.

Meistarklases klasiskajā dejā sniegs Romas dejas akadēmijas profesore Klarisa Muči un A. Vaganovas Valsts baleta akadēmijas pedagogs Ņikita Ščeglovs.

Konkursu organizē Rīgas Horeogrāfijas vidusskola un Latvijas Baleta un dejas ģilde. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja