Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgā sākas pilsētas svētku svinības

Rīgā šodien ar dažādiem pasākumiem sākas pilsētas svētku svinības, kas ar plašu un daudzveidīgu sarīkojumu programmu turpināsies līdz 18. augustam.

Rīgas svētku rīkotāji ir sarūpējuši daudzveidīgu svētku programmu, lai pilsētas svētkos labi justos gan tie, kuri mīl līksmoties lielā ļaužu pulkā, gan tie, kam tīkama mākslas baudīšana intīmākā gaisotnē, gan aktīva dzīvesveida piekritēji, gan mākslas un mūzikas baudītāji. Īpaši bagātīgas ir svētku muzikālās programmas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Šodien plkst. 16 Bastejkalnā tiks atklāta svētku programma bērniem. Bērniem Rīgas svētki tiks atklāti ar Svētkiem Brīnumskapī, kur Kaķītis Laķītis svinēs savu dzimšanas dienu.

Spīķeru laukumā pirmo reizi izskanēs Pilsētas ziņģe, kur no plkst. 15 atdzīvosies mūsdienu "sadzīves mūzikas" telpa, kur skanēs kantri, ziņģes, šlāgeri, melodiskā ikdienas popmūzika, no plkst. 17 līdz 19 notiks sadziedāšanās kopā ar Arvīdu Platperu, kam sekos īru dejas, spēles, viktorīnas, bet no plkst. 20 līdz 23 notiks zaļumballe kopā ar grupu Sestā jūdze un līnijdejotājiem.

Savukārt no plkst. 16 līdz 18 Mazajā ģildē notiks svinības par godu zelta kāzu jubilāriem, bet Lucavsalā pilsētas svētki sāksies ar Rīgas kausa izcīņu pludmales volejbolā vīriešiem. Sacensības notiks šodien no plkst. 18 līdz 20 un turpināsies arī rīt.

Plkst. 21 laukumā pie Brīvības pieminekļa pirmo reizi Rīgas svētkos notiks brīvdabas opermūzikas koncerts No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki - solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš un Kalvis Kalniņš, Rīgas kamerkoris Ave Sol, Latvijas Nacionālās operas koris un Svētku orķestris. Programmu vadīs Dita Lūriņa-Egliena un Orests Silabriedis.

Uz Arēnu Rīga šovakar plkst. 18 aicināti grupas Bi-2 fani, lai koncertā, kura programmu pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, iepazītu mūziķus no cita rakursa. Koncertā piedalīsies arī Jūlija Čičerina, Anastasija Poļeva un kāds iemīļots Latvijas dziedātājs, kura vārds tiks turēts noslēpumā līdz pat uzstāšanās brīdim. Biļetes uz šo koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

Ar svētku programmu var iepazīties interneta vietnē www.rigassvetki.lv


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja