Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sākušies Latgales vēstniecības GORS atklāšanas pasākumi

19. maijā plkst. 16 notiks Latgales vēstniecības GORS Ieskandināšanas koncerts, informēja koncertzāles pārstāve Aija Eriņa.

Tiks iesvētīta Latgales vēstniecības GORS mājvieta un ieskandināti tās koncertflīģeļi Steinway&Sons, kā arī būs iespēja apmeklēt Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Latgales vēstniecības GORS simfoniskā orķestra koncertu ar Jāni Stafecki pie diriģenta pults. Koncerta programmā skanēs Jāņa Ivanova Svinīgā prelūdija, Jozefa Haidna Pirmais koncerts čellam ar orķestri (solists Ivars Bezprozvanovs) un Franča Šūberta Nepabeigtā simfonija.

No 20. līdz 26. maijam Latgales vēstniecībā GORS norisināsies pirmā Latgales filmu nedēļa, kuras laikā tiks demonstrētas profesionālās spēlfilmas, dokumentālās filmas, amatierfilmas, kā arī pašas jaunākās filmas par Latgali un tās cilvēkiem. Latgales filmu nedēļu 20. maijā plkst. 17 ar stāstījumu Ceļš uz Latgali atklās režisors Jānis Streičs, pēc tam tiks demonstrēta spēlfilma Cilvēka bērns.

21. maijā plkst. 17 Latgales vēstniecībā GORS ar filmu Fedja viesosies režisore Kristīne Želve un Somijas vēstniecības pārstāvji. Tāpat būs iespēja noskatīties Latgalē dzimušā somu režisora Teuvo Tulio filmu Passion.

Savukārt 22. maijs tiks veltīts aizsaulē aizgājušajam režisoram Hercam Frankam. Šai dienā plkst. 17 tiks demonstrētas režisora dokumentālās filmas Vecāks par 10 minūtēm, Esības prieks, Reiz dzīvoja septiņi Simeoni un Pēc tam. Latgales filmu nedēļas apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Herca Franka daiļrades pazinēju kinokritiķi Gaļinu Frolovu.

23. maijā plkst. 17 tiks demonstrētas Latgales kultūrmantojumam veltītas filmas – Voldemāra Ivdra dokumentālā filma Latgales Māras ceļš, kā arī Gundara Rēdera, Dīva Reiznieka un Sandija Semjonova veidotā filma Latgale. Trīs stāsti. Paredzēta arī tikšanās ar filmu režisoriem.

24. maijā būs iespēja noskatīties jaunākās filmas par Latgali – Edgara Blinova spēlfilmu Vīna vosora deļ vysu (plkst. 14) un Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālo filmu Myužeigais kalinders (plkst. 17).

25. maijā no plkst. 11 visas dienas garumā tiks rādīti filmu atkārtojumi, savukārt plkst. 16 pirmizrādi piedzīvos režisores Ilzes Kungas-Melgailes filma Brāļi Varslavāni. Paredzēta arī tikšanās ar režisori un filmas radošo komandu.

29. un 30. maijā plkst. 19 notiks Latgales vēstniecības GORS Atklāšanas koncerts. Koncerta pirmā daļa – dziesmu spēle Ķēniņmeita. Latgales pasaka ir vitāls prieka un joku pilns iestudējums, kura galvenais varonis - trešais tēva dēls Duraceņš, pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus, atmodina snaudošo Princesi.

Koncerta pirmā daļa atklāj savdabīgās, dažādu nāciju un laikmetu ietekmētās Latgales folkloras bagātības, šīs puses mūziķu, dejotāju un spēlētāju prasmes. Uzvedumā piedalās ap simts darbojošās personas - lielākoties bērni un jaunieši no Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un mūzikas skolas, pilsētas koriem, deju kopām Dziga un Dziguči, folkloras kapelām, kā arī citi kolorīti Latgales mākslinieki.

Koncerta pirmās daļas veidošanā iesaistījusies plaša un daudzveidīga radošā komanda: uzveduma koncepcija, scenārijs un režija ir Uģa Brikmaņa un Oresta Silabrieža pārziņā, mūzikas un aranžējumu autori ir rēzeknieši Ilona Rupaine un Einārs Lipskis, uzveduma tekstus raksta Raibīs Suņs (Oskars Orlovs), kustību konsultants ir horeogrāfs Ilmārs Dreļs, vokālā sadaļa uzticēta diriģentei Andai Lipskai, skatuves veidols – Latvijas Nacionālā teātra scenogrāfam Aigaram Ozoliņam bet tērpus uzvedumam veido Rēzeknes Tautas teātra māksliniece Ināra Apele.

Koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu Steinway&Sons, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienos dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstāsies solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

Pēc Atklāšanas koncerta 30. maijā plkst. 22 Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē ikvienam būs iespēja svinības turpināt ar rokenrola grupu Big Al & Jokers (agrāk – grupa Keksi) un solistu šarmanto lietuvieti Aļģirdas Šuminskas. Grupā spēlē Romāns Vendiņš (grupas līderis, klavieres, solo), Juris Skrajāns (ģitāra), Raitis Aukšmuksts (bungas), Pēteris Liepiņš (bass), Eduards Raubiško (tenorsaksofons, klarnete, sopransaksofons), Zintis Žvarts (tenorsaksofons, sopransaksofons, baritonsaksofons), Sandris Skeranskis (trompete, flīgelhorns) un Uldis Ziediņš (trombons).

Atklāšanas pasākumi turpināsies 1. jūnijā, kad uz Lielās skatuves kāps pats Maestro Raimonds Pauls. Koncertā skanēs komponista mūzika no kino un teātra izrādēm, tai skaitā no Leo. Pēdējā Bohēma, Dāmu paradīze. Koncertā uzstāsies Māra Briežkalna instrumentālā grupa, pie klavierēm Raimonds Pauls, soliste Aija Andrejeva, kā arī vokālais trio Limonāde.

1.jūnija vakara koncertā plkst. 21 Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē uzstāsies latgaliešu grupas Dabasu Durovys un Bez PVN, kā arī viesis no Baltkrievijas Maks Korž. Dabasu Durovys un Bez PVN ir Latgalē iemīļotas populārās mūzikas grupas. Maks Korž – jaunais mūziķis no Minskas – šobrīd aktīvi iekaro arī plašo Krievijas tirgu. Viņš pievērsies elektroniskajai un repa stila mūzikai, ko krāšņo ļoti oriģināli teksti.

2. jūnijā plkst. 16 Lielajā zālē norisināsies muzikāli teatrāls uzvedums visai ģimenei Izlaidums Brīnumskapī. Uzveduma pamatā ir izlaiduma ceremonija, turklāt izlaidums ir visiem – arī tiem, kas to skatās. Uz skatuves kāps slavenie un bērnu iemīļotie Brīnumskapja varoņi, arī jauns komandas draugs Actiņš Austiņš, kurš ir liels zinātājs un runātājs. Brīnumskapja komandā darbojas Baiba Vanaga, Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Kristīne Jurjāne, Anrijs Grinbergs Un Roberts Rasa. 

Biļetes uz Latgales vēstniecības GORS pasākumiem no 3. maija varēs iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja