Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Šogad Latvijas Mākslas akadēmijā notiks JAUNmarka

No 14. decembra līdz 5. janvārim Latvijas mākslas akadēmijā, Kalpaka bulvārī 13 ar jaunu ekspozīcijas izkārtojumu un virzienu uz konceptuālām pārmaiņām notiks ikgadējais studentu mākslas darbu tirgus, kas šogad ieguvis arī jaunu nosaukumu JAUNmarka, informēja LMA pārstāvji.

Ikgadējā, visiem labi zināmā Latvijas Mākslas akadēmijas studentu studiju darbu izstāde, kas, kā ierasts, apmeklētājiem durvis vērs decembra vidū, ir daļa no Latvijas Mākslas akadēmijas identitātes. Šis ir unikāls un lielākais šāda veida notikums Latvijā, kad tik lielā kopskaitā vienuviet iespējams iegādāties topošo mākslinieku darbus. Tā ir lieliska iespēja ne tikai iepazīties ar Latvijas Mākslas akadēmiju un tās studiju procesiem, bet arī klātienē sastapt jaunos māksliniekus brīdī, kad tie vēl ir tikai ceļā uz lielajām galerijām un starptautiskām izstādēm.

Turpinot pārmaiņu ciklu Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadē arī šis notikums šogad piedzīvo būtiskas, kvalitatīvas pārmaiņas. Teju mēnesi ilgajā JAUNmarkā ikvienam būs iespēja ne tikai apskatīt topošo mākslinieku darbus, bet arī atbalstīt studentus, darbus iegādājoties. Šogad JAUNmarkā nozīmīga ir arī pašu studentu iesaiste - visas izstādes garumā apmeklētājiem būs iespēja klātienē sastapt darbu autorus. Savukārt uz mākslas darbu cenu zīmēm bez mākslinieka vārda un darba nosaukuma būs norādīta arī konkrētā Latvijas Mākslas akadēmijas katedra, kurā šobrīd studē topošais mākslinieks. Tas apmeklētājiem radīs plašāku priekšstatu par Latvijas Mākslas akadēmijas struktūru un konkrētā studenta veikumu.

Jaunums būs īpaši kūrētas ekspozīcijas, kuru veidošanā piedalīsies gan sabiedrībā pazīstami cilvēki, gan mākslas nozares profesionāļi - mākslas zinātnieki, galeristi, kolekcionāri un mākslas kuratori. Šo ekspozīciju ir paredzēts mainīt divas reizes nedēļā. Jāpiemin arī tehniskās dabas pārmaiņas - šogad JAUNmarkā apmeklētājiem par viņu izvēlētajiem mākslas darbiem būs iespējams norēķināties ne tikai ar skaidru naudu, bet arī ar maksājumu kartēm.

JAUNmarka apmeklētājiem un mākslas pazinējiem savas durvis vērs 14. decembrī plkst. 11 un studentu darbus apskatīt un iegādāties varēs līdz pat 5. janvārim. Jaunmarkas norisi pavadīs arī dažādi pasākumi un īpaši notikumi, par kuriem Latvijas Mākslas akadēmija un JAUNmarkas kuratori sniegs papildu informāciju.

JAUNmarka būs atvērta katru dienu no 14. decembra līdz 5. janvārim plkst. 11-20, izņemot svētku brīvdienas 24.-26., 31. decembrī un 1. janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja