Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Delna: Ušakova iecere pārņemt pašvaldības Facebook lapu līdzinās reiderismam

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (Saskaņa) iecere pārņemt Rīgas domes nodibinājuma Riga.lv lapu krievu valodā sociālajā portālā Facebook līdzinās reiderismam, aģentūrai LETA komentēja biedrības Sabiedrība par atklātību Delna vadītājs Jānis Volberts.

Viņš skaidroja, ka domes sociālo tīklu darbības nodrošināšanā ir ieguldīti lieli līdzekļi - līdz miljonam eiro. Tāpat jāņem vērā, ka tiem ir ievērojami liels sekotāju skaits.

Volberts atzīmēja, ka šī Ušakova iecere arī rada bažas par to, ka šādā veidā Rīgas mērs varētu izmantot domes administratīvos resursus savai priekšvēlēšanu aģitācijai.

Vēl kāds bīstamības faktors ir saistīts ar to, ka nevienam nav zināms, kas būs šajā lapā publicētā satura veidotāji, piebilda Delnas vadītājs.

Jau vēstīts, ka pēc tam, kad Ušakovs bija samaksājis Valsts valodas centra (VVC) uzlikto 140 eiro sodu par to, ka Rīgas dome ar rīdziniekiem Facebook komunicē krieviski un angliski, Ušakovs paziņoja, ka pārņems šīs lapas un turpmāk uzturēs to par saviem līdzekļiem.

Ušakovs rakstīja, ka tiek gatavota prasība Satversmes tiesai (ST), un arī jurists šim nolūkam tiekot apmaksāts no privātiem līdzekļiem.

"Līdz ST spriedumam esošās Rīgas domes Facebook lapas krieviski un angliski uzturēšu es pats un mani kolēģi. Un tikai par saviem, nevis pašvaldības līdzekļiem. Šajās lapās mēs turpināsim izvietot visu nepieciešamo informāciju, kā arī atbildēt uz rīdzinieku jautājumiem tajās valodās, kurās būs rīdziniekiem ērtāk komunicēt, tajā skaitā krieviski," rakstīja Rīgas mērs.

Tāpat ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veiks pārbaudi saistībā ar šo Ušakova paziņojumu. Kā aģentūrai LETA apstiprināja KNAB pārstāve Laura Dūša, KNAB savas kompetences ietvaros veiks pārbaudi saistībā ar Rīgas domes nodibinājuma Riga.lv lapu sociālajā portālā Facebook, kuras uzturēšanu nesen pārņēma Ušakovs kopā ar nenosauktu privātpersonu grupu.

Top komentāri

nieki vien
n
Delna un sorosītu banda reiderisma rezultātā sagrāba Latvijas Televīzu un kas? Tā ir Latvija, oligarhi grābj ko var. Un Delna ir kampēju pirmajās rindās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē