Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Arodbiedrības atbalstītu sociālā nodokļa samazināšanu, ja uz leju tiktu koriģēta darba ņēmēju nodokļa likme

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) varētu atbalstīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) mazināšanas vietā uz leju koriģēt sociālo nodokli, bet tikai tad, ja tas tiktu samazināts darba ņēmējiem, ne devējiem, aģentūrai LETA atzina LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Viņš norādīja, ka tieši LBAS savulaik ir izteikusi šādu ideju, ņemot vērā, ka Latvijas Pašvaldību savienība nepiekristu pazemināt IIN, jo lielāko to ieņēmumu daļu veido tieši šis nodoklis.

Krīgers minēja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) esot izteikusies, ka sociālo nodokli šādā gadījumā vajadzētu samazināt darba devējiem, tomēr, kā norāda LBAS vadītājs, darba ņēmēju sociālā nodokļa likmes samazināšana līdz pirmskrīzes līmenim - 9% - ir vienīgā saprātīgā iespēja.

LBAS stingri iestājas par to, lai tieši darba ņēmēji izjustu algu pieaugumu no nodokļu izmaiņām.

Krīgers arī piebilda, ka par šīm un citām idejām vēl notiks diskusijas Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes budžeta un nodokļu apakšpadomē.

Jau ziņots, ka IIN mazināšanas vietā varētu koriģēt uz leju sociālo nodokli, 18.jūnijā pēc Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdes atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Saistībā par iespējamajām izmaiņām nodokļu sistēmā premjerministre stāstīja, ka gaidāmas karstas diskusijas par IIN, kas nākamā gada budžetā ieplānots par vienu procentpunktu zemāks nekā patlaban.

"Iespējams, piedāvāsim adekvātus citus priekšlikumus, piemēram, koriģēt uz leju sociālo nodokli. Savukārt augt varētu akcīzes nodoklis un dabas resursu nodoklis," idejas par iespējamajām izmaiņām nodokļos ieskicēja Straujuma. Tiesa, viņa atturējās komentēt konkrētākas ieceres, jo vēl nav sagatavoti priekšlikumi.

Tomēr Ministru prezidente uzsvēra, ka nodokļus nav plānots būtiski paaugstināt. "Valdība patlaban nediskutē par izmaiņām galvenajos nodokļos," norādīja Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dzīvei reģionos trūkst lobija

Latvijas galvaspilsētā un tās tuvumā iedzīvotāju labklājība ir augstāka un biznesa dinamika – intensīvāka nekā attālākajās pašvaldībās.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē