Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Brigmanis pārliecināts, ka par eiro ieviešanu Latvijā notiks referendums

Par eiro ieviešanu Latvijā notiks referendums, līdz ar to par Eiropas Savienības (ES) fiskālās disciplīnas līguma nosacījumu ieviešanu vēl būs iespēja lemt iedzīvotājiem, uzskata Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, kurš par to esot ļoti dziļi pārliecināts.

ZZS frakcijas vadītājam nešķietot, ka Latvija jau 2003.gada referendumā par iestāšanos ES a priori nobalsoja arī par pievienošanos eiro. Tomēr par šo jautājumu nepieciešams uzklausīt juristus, norāda Brigmanis.

Politiķis uzskata, ka daļa no deputātiem nesaprot, ka fiskālās disciplīnas līguma apstiprināšana pašlaik neko nemainīs attiecībās ar ES, jo vispirms būs jāiestājas eirozonā. Un par to referendumā varētu lemt tauta, uzsvēra Brigmanis, norādot sabiedrībā atbalsts eiro ieviešanai patlaban ir ļoti mazs.

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju atbalsts pārejai no latiem uz eiro sasniedzis rekordzemu līmeni un patlaban šādu soli atbalstītu vien 15% iedzīvotāju, liecina pētījumu centra SKDS aprīlī veiktā aptauja.

Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā laikrakstam Neatkarīgā šonedēļ pauda viedokli, ka Latvija jau referendumā, nobalsojot par pievienošanos ES, faktiski ir piekritusi pieņemt ES vienoto valūtu eiro. Kā uzskata prezidents, līdz ar to tehniski atsevišķs referendums par eiro ieviešanu, visticamāk, nav iespējams.

Patlaban valdība kā mērķi ir izvirzījusi eiro ieviešanu 2014.gadā.

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāti vakar ratificēja tā dēvēto ES fiskālās disciplīnas līgumu. Tā ratificēšana bija iespējama, tikai pateicoties opozīcijā esošās ZZS atbalstam, jo valdošajai koalīcijai nepietika balsu divu trešdaļu balsu vairākuma nodrošināšanai. No frakcijas par ratifikāciju nebalsoja vienīgi Iveta Grigule, kura balsojumā atturējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē