Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bundžu Jānis: Pensionāru nerrošana

Vakar Bundžu Jānis bija ieradies Latvijas Pensionāru kongresā, lai sniegtu padomus un klāstītu PAREIZO VIEDOKLI. Izskanot senioru priekšnieka Siliņa kunga referātam, konsultants jau devās uz izeju, kad pēkšņi…

- Kungs, Bundža! Ludz vien minutiņ, jus pencjonars, ja?? - pieskrēja pensionāriska izskata krievu valodā raidošas TV runātājs.

- Kas?!Ko?!

- Ludz minutiņ, isu intervju, ka jus iztiek ar pensiju?

- Ziniet, ko…!

Oi sori, reku miņistr, paldies! Žipc - un seniors žurnālists kopā ar jauneklīgu operatoru jau nesas virsū labklājības Augulim, kurš te uzaicināts kā mīļš viesis.

Bez šaubām, Auguļa kungs bija labākā omā nekā sakaitinātais konsultants. Tūlīt skaidrojam, kādēļ. Lai nu ko, bet preses uzmanību pievērst valsts galvenais pensionārs Siliņš prot. Mēdīkļos norūpējies vaigs zibēja vien. Cepuri nost!

Jā, pirmdien kongress, jā, dzīve veciem ļaudīm grūta, daudzi uz nabadzības sliekšņa, situācija jālabo steidzami. Rīkosim akcijas. Nē, ko jūs, tās nebūs protesta akcijas, tās būs ATBALSTA akcijas. Nē, tās nebūs atbalsta akcijas trūcīgajiem pensionāriem. Tās būs atbalsta akcijas Labklājības ministrijai. Pensionāri vēl kā nebūt, bet Labklājības ministrija gaida atbalstu TŪLĪT. Šis konsultantu pārsteidza vairāk kā neveiksmīgā krievu kolēģa aicinājums. Apmēram tā - Labklājības ministrija, protams, lielākā pensionāru drauga Auguļa vadībā izstrādājusi sen gaidītus labojumus pensiju indeksēšanas lietās. To šodien, kā jau pieklājas - sēdes slēgtajā daļā, skata Ministru kabinets. Labais ministrs Augulis, protams, nezina, kādēļ slēgtajā daļā un kāds varētu būt rezultāts. Viņam neviens neko nestāsta, neskatoties uz pielaidi. Tomēr var noprast, kungam ir čutene, kāds būs lēmums. Un te nu Latvijas lielākajai sociālajai grupai - pensionāriem, ir jāsaka viens biezs vārds. Iedomājieties paši - Uldis Augulis un arī viņa zaļie zemnieki nu beidzot stājušies pie ruļļiem nozarē, ko ilgus gadus nerrojuši visādi mums nezināmi puskoka lēcēji, neprašas, konformisti un ķēpauši. Mēs nepieļausim, ka visādi reiri un straujumas izgāž un sabradā Auguļa kunga uz palodzes diedzētos, vāros stādiņus! Ja arī tumsas spēki tomēr uzvarēs, vismaz skaidri redzēsim, kuri ir labie un kuri ir ļaunie. ZZSam vajadzētu nopirkt kādu ētera laiku un katru pārdienu kladzināt - neaizmirsti, pensionār, kuri tev atņēma pensiju!

Vecmodīgos uzstādījumos teikts, ka par nozari atbildīgais ministrs slīpē argumentus, meklē politiskos sabiedrotos, kompromisus un naudas avotus, bīda cauri koalīcijām, galu galā - strādā uz rezultātu. Cik naivi un skaisti!

Jaunmodīgāk un arī vieglāk ir strādāt uz publiku, jo īpaši - kā mūsu aplūkojamā gadījumā - uz publiku, kuras virsvadītājs - kāda sagadīšanās, ir Auguļa kunga labs paziņa politikas lietās. Pārsteidza, ka sveicinājumus klātienē neatsteidzās izteikt nevienas citas partijas runasvīri/sievas. Jādomā, zaļie zemnieki Latvijas pensionārus ir sašņorējuši tik cieti, ka nav variantu.

Ja godīgi, mazliet skauž perfektā sabiedrisko attiecību piruete. Pensionāri nevis prasīs no ministrijas, bet, sastājušies tai apkārt, sargās no tumsas spēkiem.

Noslēdzot - emocionāls piesitiens. Konsultants izvēlējās lielisko citātu no Auguļa kunga apsveikuma runas mīļajiem pensionāriem.

Dzīvojiet ātri!

*ļoti neatkarīgs konsultants

Top komentāri

Latvijas politiķiem.
L
Visiem valsts vadītājiem reiz pienāks sirmais vecums ,kad arī viņi kļūs pensionāri. Ticiet man ,ka to ko viņi tagad dara ar nabadzībā slīkstošajiem pensionāriem,viņi visi kā viens saņems identiski to ko viņi pašlaik iesēj citu pensionāru dzīvēs,proti ,nabadzību. Viņi smagi vilsies ,domādami,ka ir sev nopelnījuši labas pensijas. Kopš pasaules radīšanas darbojas Dieva iestādītais sēšanas un pļaujas likums pilnīgi visās dzīves jomās. Ko tagadējie politiķi dara ar tagadējiem vecajiem cilvēkiem ,to viņi nopļaus savās vecumdienās ,kad būs paši pensionāri, un žēlastību viņi nesaņems. Dievs viņu tagadējo nostāju pret pensionāriem,pagriezīs pret viņiem kā pelnītu sodu par saviem tagadējiem darbiem. Ticiet man ,to ļaunumu ,kuru tagadējās valdības cilvēki vērš pret veciem ,nevarīgiem cilvēkiem,viņi pēc pilnas programmas saņems paši ,ja vien neizmainīs savus sirds lēmumus attieksmē pret tagadējo veco paaudzi. Tā nedrīkst rīkoties pret veciem cilvēkiem ,kuri godīgi beiguši sava darba mūžu ,un tagad ir pelnījuši cilvēcīgas vecumdienas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē