Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Dombrovskis: Esmu gatavs nodrošināt visu nepieciešamo koordināciju un atbalstu Latvijai

Pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (Vienotība), kuru nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klonds Junkers nominējis viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos, ir gatavs iesaistīties Latvijas prezidentūras ES Padomē atbalstīšanā.

Lai arī komisāriem ir jāstrādā visas ES interesēs, tas vienlaicīgi nenozīmē, ka viņiem būtu jāaizmirst valsts, kuras vēlētāji viņu ir nominējuši, intervijā aģentūrai LETA norādīja Dombrovskis.

"Pirmais jautājums, pie kā nāksies ļoti nopietni strādāt ar Latviju jau tuvākajos mēnešos, ir prezidentūra ES Padomē," sacīja Dombrovskis, skaidrojot, ka jaunā EK darbu sāks tikai nedaudz pirms prezidentūras sākuma.

"Tas, kā varētu iesaistīties atbalstīšanā, ir vēl atsevišķi izrunājams jautājums ar valdības pārstāvjiem, bet no savas puses esmu tiešām gatavs nodrošināt visu nepieciešamo koordināciju un atbalstu, ko ir iespējams sniegt Briselē," piebilda deputāts.

Kā ziņots, Junkers pagājušajā nedēļā paziņoja par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē