Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dombrovskis: Grieķijai jāvērtē aizsardzības izdevumu ilgtspēja

Grieķijai pašlaik jāvērtē dažādu izdevumu ilgtspēja, tostarp pensijas, kā arī izdevumi citās jomās, piemēram, aizsardzībai, norāda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Runājot par Grieķijas patēriņa nodokļiem gada izteiksmē, Dombrovskis norādīja, ka pašlaik tiek rēķināts, ka tie sniegs 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP) papildu ieņēmumus, jo Grieķijas līdzšinējais pievienotais nodoklis (PVN) bijis ļoti fragmentēts un dažādu samazināto likmju skaits bija lielākais Eiropas Savienībā (ES).

"Bet, protams, Grieķijai jāvērtē arī dažādu izdevumu ilgtspēja, tostarp pensijas, kā arī izdevumi citās jomās, piemēram, aizsardzībai," skaidroja politiķis.

Savukārt, vaicāts, vai jautājumā par aizdevumu programmu tika vērtētas arī Grieķijas aizsardzības spējas, dalība NATO, kā arī iespējamās sekas, ja valsts tomēr izstājas no eirozonas, Dombrovskis norādīja, ka attiecībā uz aizsardzības jomu tas ir fiksēts arī taupības pasākumu sarakstā kā viena no jomām, kur iespējams samazināt izdevumus.

"Pret NATO tas pretrunas nerada, jo Grieķijas aizsardzības izdevumu līmenis pārsniedz 2% no IKP. Šeit gan nevajag visu jaukt kopā," pauda EK pārstāvis, detalizēti skaidrojot, ka trešā programma tiek vērtēta pamatā kā finanšu un ekonomikas jautājums - kādā veidā Grieķijā tiks atjaunota ekonomiskā izaugsme.

"Tam nepieciešamas reformas produktu un pakalpojumu tirgos, slēgto profesiju atvēršana, darbaspēka tirgus reformas, civildienesta reformas, nodokļa iekasēšanas jautājumi. Ir ļoti daudz problēmu, kas jārisina, un tiek veidots plāns, kā Grieķija šīs problēmas risinās," skaidroja Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē