Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dombrovskis: Grieķijai pašai jāpiedāvā stratēģija izejai no krīzes

Grieķijas aizdevēji ir gatavi turpināt sarunas, taču Grieķijai ir jāpiedāvā stratēģija, kā iziet no krīzes un atgriezties pie izaugsmes, preses konferencē sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš vērsa uzmanību, ka Grieķijas kreditori ir bijuši elastīgi. Aizdevēji ir gatavi aizstāt kādus Grieķijas aizdevumu programmas pasākumus ar citiem, kuriem ir līdzīga fiskālā ietekme, taču, lai to darītu, Grieķijai ir šādi pasākumi jāpiedāvā, sacīja amatpersona.

Aizdevēju puse ir gatava intensīvi strādāt, taču Grieķijai ir jānāk ar ticamu piedāvājumu, skaidroja Dombrovskis.

Viņš atzīmēja, ka šonedēļ eirogrupas tikšanās laikā būs iespējams saprast, kur puses atrodas un kādi ir iespējamie nākamie soļi.

Dombrovskis atzina, ka EK kā labāko scenāriju redz sekmīgu pašreizējās programmas noslēgšanu. Taču tagad jau ir jūnija vidus, nekādas vienošanās nav panāktas, tādējādi ir jādomā, kādi varētu būt iespējamie nākamie soļi - programmas paplašināšana vai citi plāni.

Ir svarīgi, lai visas puses, ieskaitot Grieķiju, izpilda savas apņemšanās, uzsvēra EK pārstāvis.

Kā ziņots, starptautiskajiem aizdevējiem un Grieķijai jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu Atēnām izmaksāt pēdējos 7,2 miljardus eiro palīdzības finansējuma, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Taču nedēļas nogalē notikušās pārrunas starp Grieķiju un kreditoriem noslēdzās bez panākumiem.

Pārrunas ilgušas jau piecus mēnešus, un vienošanās ir jāpanāk līdz šī jūnija beigām, lai Grieķija iegūtu līdzekļus kārtējā parādu maksājuma veikšanai Starptautiskajam Valūtas fondam.

Pirmdien Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs norādīja, ka Atēnas pacietīgi gaidīs, kamēr starptautiskie kreditori nekļūs reālistiskāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē