Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Dombrovskis: Investīciju ieplūdi kavē tiesu sistēma un novecojušais būvniecības regulējums

Investīciju ieplūdi Latvijā kavē tiesu sistēmas kvalitāte un novecojušais būvniecības regulējums, trešdien Latvijas Darba devēju konfederācijas biedru sapulces diskusijā Vīzija par ekonomisko izrāvienu - sapnis vai īstenība atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers tiesu sistēmas efektivitātes uzlabošanu un Būvniecības likuma pieņemšanu nosauca kā divus svarīgākos īstermiņā risināmos jautājumus, jo šīs ir tās jomas, kas kavē investīciju piesaisti.

"Aizvien vairāk no uzņēmējiem saņemam informāciju par tiesu sistēmas darbu, kas skar lietu izskatīšanas ātrumu, spriedumu prognozējamību un pamatotību, lielā mērā arī maksātnespējas administratoru darbu," atzina premjers.

Savukārt kā otru būtiskāko jautājumu Dombrovskis nosauca Būvniecības likumu, kas jau trešo gadu ir iestrēdzis Saeimā. "Valdība šo likumu Saeimai nodeva 2009.gadā, bet tikai šogad tas ir nonācis līdz otrajam lasījumam. Cerams, ka līdz trešajam lasījuma nebūs jāgaida vēl pusotrs gads un šo jautājumu izdosies atrisināt ātrāk," atzina Dombrovskis.

Savukārt finanšu ministrs Andris Vilks (V) tiesu sistēmu raksturoja kā lēnu, neefektīvu un neizprotamu. "Varam ieviest eiro un uzlabot savu kredītreitingu, taču, ja investoriem būs bažas par to, kas notiek tiesas procesos, tas būs lielākais izaugsmes kavēklis," uzsvēra ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē