Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ES komisāre: Latvija var tikt uzskatīta par paraugu Kohēzijas īstenošanā

Latvija var tikt uzskatīta par paraugu Kohēzijas īstenošanā, tā pēc Rīgā notikušās neformālās Kohēzijas ministru sanāksmes paziņoja Eiropas Savienības (ES) komisāre reģionālās politikas jautājumos Korina Krecu.

Krecu vērsa uzmanību, ka Kohēzijas politika atbalsta miljoniem projektu, kas tiek īstenoti vairākās Eiropas valstīs. "Kopā ar dalībvalstīm mums ir kopīga atbildība par Eiropas fondiem. Es turpināšu strādāt kopā ar dalībvalstīm, lai kohēzijas politika dotu labus rezultātus, no kā iegūtu iedzīvotāji," viņa sacīja, par labu piemēru nosaucot Latviju, kas "var tikt uzskatīta par paraugu Kohēzijas īstenošanā".

"Nākamajā programmēšanas periodā mēs darīsim visu iespējamo, lai palielinātu fondus, ieguldītu stratēģiskos projektos, kas kalpotu Latvijas iedzīvotāju interesēm," skaidroja komisāre.

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība), runājot par Eiropas ilgtermiņa un ilgtspējīgu izaugsmi, norādīja, ka katrai Eiropas valstij ir jāstrādā vēl produktīvāk.

"Eiropas iedzīvotāji pašreizējā ekonomiskajā situācijā no Kohēzijas politikas sagaida daudz vairāk nekā agrāk," pauda Reirs, piebilstot, ka šī iemesla dēļ jānodrošina, ka katrs ieguldītais eiro sniedz pēc iespējas lielāku pievienoto vērtību iedzīvotāju labklājībai un ekonomikas izaugsmei.

"Katrai Eiropas valstij ir jāstrādā vēl produktīvāk, lai piesaistītu trūkstošās investīcijas, kas nodrošinātu visas Eiropas ilgtermiņa un ilgtspējīgu izaugsmi un konkurētspēju. Tas nav iespējams bez turpmākas ekonomiskās un sociālās konverģences," sacīja Reirs.

Tāpat finanšu ministrs pauda pārliecību, ka Eiropas Komisijai (EK) un dalībvalstīm ir jāsadarbojas arī konkrētos, ļoti praktiskos pasākumos, lai vienkāršotu Kohēzijas politiku un samazinātu administratīvo slogu finansējuma saņēmējiem un atbildīgajām iestādēm.

"Otrais, ne mazāk svarīgais, jautājums, ko esam apsprieduši šodien, bija finanšu instrumentu nozīme Kohēzijas politikas īstenošanā. Esmu pārliecināts, ka tie var piedāvāt elastīgus risinājumus gadījumos, kad ir grūtības ar privāto finansējumu," viņš sacīja, piebilstot, ka, pamatojoties uz pašreizējām aplēsēm, kopējais plānotais finanšu instrumentu izmantošanas apmērs ES līmenī pašreizējā plānošanas periodā ir gandrīz divkāršojies.

"Taču esmu drošs, ka varētu darīt vēl vairāk, lai piedāvātu risinājumus, kas izstrādāti atbilstoši katras dalībvalsts īpašajai situācijai, vajadzībām un darbības programmās izklāstītajiem mērķiem. Domāju, ka EK var atbalstīt šo procesu," rezumēja Reirs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē