Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gavrilovs: Uzaicinājums sākt sarunas par pievienošanos OECD ir pozitīvs signāls investoriem

Uzaicinājuma saņemšana uzsākt sarunas par pievienošanos OECD ir pozitīvs signāls Latvijas ekonomikai kopumā un īpaši darba devējiem un investoriem, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Jau ziņots, ka ceturtdien Parīzē Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sēdē pieņemts lēmums uzaicināt Latviju sākt pievienošanās sarunas organizācijai.

LDDK norāda, ka ir gandarīta par Latvijas ārlietu dienesta un Latvijas valsts pārvaldes institūciju sasniegumu, saņemot OECD uzaicinājumu Latvijai uzsākt sarunas par pievienošanos organizācijai. Latvijas ekonomikas attīstībai dalība OECD ir būtiska, jo uzlabos valsts starptautisko konkurētspēju un sniegs jaunas iespējas ietekmēt globālās ekonomikas rīcībpolitiku Latvijas sabiedrības, tautsaimniecības, uzņēmēju un darba devēju interesēs, uzsvēra LDDK.

"Ieviešot OECD standartus Latvijai svarīgās nozarēs, tiks sekmēta Latvijas ekonomiskā izaugsme, un diskusijās ar citu valstu politiskajiem un biznesa līderiem varēsim labāk apzināt Latvijas un pasaules ekonomikas izaicinājumus un kopīgi rast instrumentus to risināšanai," sacīja V.Gavrilovs.

"Dalība OECD Latvijas ekonomikai ir būtiska, jo tā dos iespēju ilgtermiņā stiprināt Latvijas starptautisko konkurētspēju, proti, saņemt augstākās kategorijas OECD kredītreitingu, piesaistīt jaunas investīcijas un sekmēt starptautiskās kreditēšanas iespējas valsts ekonomikai svarīgu projektu īstenošanai. Iestājoties OECD, Latvijas uzņēmēju apvienībām, tostarp LDDK, paplašināsies iespējas ietekmēt globālo dienas kārtību arī Latvijas uzņēmēju un darba devēju interesēs. Jāpiebilst, ka netieši OECD darbībā LDDK piedalās jau kopš 2006.gada, novērotāja statusā darbojoties Uzņēmējdarbības un rūpniecības konsultatīvajā padomē," atzina LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē