Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Kampars: Gāzes cenai pēc tirgus liberalizācijas nevajadzētu celties

Gāzes cenai pēc tirgus liberalizācijas nevajadzētu celties, ja vien termināļa izmaksas nebūs neadekvāti lielas, intervijā aģentūrai LETA skaidro Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars, kurš nesen kļuvis par Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (Vienotība) ārštata padomnieku valsts enerģētikas sistēmas neatkarības nodrošināšanas jautājumos, bet senāk trīs gadus pats sabijis ekonomikas ministra amatā un bijis tieši atbildīgs par Latvijas enerģētikas politiku. 

Tieši otrādi - ja Gazprom redzēs, ka ir iespējama reāla konkurence gāzes tirgū Latvijā, tas, visticamāk, samazinās arī savas gāzes cenu, kā tas jau ir noticis Lietuvā, uzskata Kampars. Arī elektroenerģijas cenai nākotnē, kad tiks izbūvēti starpsavienojumi ar Skandināvijas valstīm, pēc Kampara domām, vajadzētu kristies. 

Zviedrija un Norvēģija ir bagātas ar ūdens resursiem, tāpēc spēj savās hidroelektrostacijās saražot lētu elektrību. Šobrīd daži no projektiem, kas nodrošinās starpsavienojumus, vēl nav pabeigti. Lietuva būvē starpsavienojumu ar Zviedriju, Igaunijai jau ir elektropārvades savienojums ar Somiju, savukārt Latvijas savienojums ar Igauniju, kas tiek finansēts no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, tiks izveidots pēc diviem vai trim gadiem. Tirgus ilgtermiņā noteikti dos iespēju elektroenerģijas cenu pazemināt, ir pārliecināts Ministru prezidentes padomnieks.

Jau vēstīts, ka šogad varētu augt AS Latvijas Gāze dabasgāzes tarifs gan ražotājiem, gan mājsaimniecībām, taču patlaban nav zināms, par cik procentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Aicina bruņoties ar zināšanām

Drošības tematikai veltītajā portālā Sargs.lv ir atrodama informatīva rokasgrāmata Kā rīkoties kara gadījumā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē