Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LDDK eksperts: Latvijai ir vairāki šķēršļi ārvalstu investīciju piesaistīšanai

Latvijai ir vairāki specifiskie šķēršļi, kas attur ārvalstu investorus vai neveicina valstij piesaistīt ilgtermiņa investīcijas, trešdien Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē teica Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) tautsaimniecības attīstības eksperts Jānis Hermanis.

Salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, Latvijā ir dārgāka elektroenerģija un sarežģītāka piekļuve enerģijai. Atšķirībā, piemēram, no Igaunijas Latvijā nav nodokļu atvieglojumu reinvestētajai peļņai un ir augstāki darbaspēka nodokļi, atzīmēja Hermanis.

Tāpat Latvijā ir salīdzinoši lielāks administratīvais slogs, tieslietu sistēma nenodrošina ātru un taisnīgu strīdu atrisināšanu, kā arī Latvijā ir problēmas ar kvalificēta darbaspēka pieejamību.

LDDK eksperts arī atzina - ja par Latviju ir zema ārvalstu investoru interese, tad tas, iespējams, liecina arī par nepievilcīgiem apstākļiem vietējiem uzņēmējiem.

Ārvalstu investīciju piesaistīšanai Latvijā ir arī subjektīvi šķēršļi. Proti, ārvalstu kapitālam nav īpašu stimulu uzņemties paaugstinātu risku, lai finansētu Latvijā ražotņu attīstību, kas tagad vai nākotnē radītu konkurenci pašu valsts uzņēmumiem.

Taču daži apstākļi ir līdzīgi kā citur - vāja piekļuve finanšu resursiem, kā arī strauji palielinājušies ģeopolitiskie riski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē