Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lībiņa Egnere: Latvijā dzimušajiem bērniem jājūt piederība savai valstij kopš dzimšanas

Ceturtdien, 6.septembrī, Saeima otrajā lasījumā pieņēma grozījumus Pilsonības likumā, kas nosaka pilsonības piešķiršanu visiem neatkarīgajā Latvijā dzimušajiem nepilsoņu bērniem, kā arī Latvijas pilsoņu bērniem, kas dzimuši ārvalstīs.

Reformu partija uzskata, ka maksimāli atvieglojumi nepilsoņu bērnu reģistrācijai par Latvijas Republikas pilsoņiem ir nozīmīgs solis sabiedrības saliedēšanā. „Latvijas pilsonība ir nozīmīga vērtība, un tieši tāpēc ir svarīgi, lai visi Latvijas neatkarīgajā valstī dzimušie bērni jau no pirmās dienas varētu izjust savu piederību valstij,” norādīja Saeimas Juridiskās komisijas locekle Inese Lībiņa-Egnere.

Tāpat likuma grozījumi paredz dubultpilsonības iegūšanu ārvalstīs dzīvojošajiem, pilsonības saglabāšanu Latvijas trimdiniekiem un viņu pēcnācējiem, pilsonības piešķiršanu latviešiem un līviem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijā.

Par Pilsonības likuma grozījumiem Saeimai būs vēl jābalso trešajā galīgajā lasījumā. Plānots, ka likums pēc pieņemšanas Saeimā stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē