Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Loskutovs: KNAB joprojām ir spēcīga, kareivīga un labi strādājoša iestāde

Trešdien, 30.oktobra vakarā, noslēgusies Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas slēgtā sēde. Tajā tika diskutēts par situāciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kura darbību aizēnojuši konflikti starp biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, viņa vietnieci Jutu Strīķi un daļu biroja darbinieku.

Īsi pēc sēdes noslēguma apakškomisijas vadītājs, agrākais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs Latvijas Televīzijai uzsvēra, ka KNAB joprojām ir rīcībspējīga iestāde, kas savas funkcijas pilda pilnā apmērā.Uz LTV jautājumu, vai komisijas sēdē deputāti guva skaidrību par notiekošo KNAB, Loskutovs norāda:"Man liekas, ka pilnīga skaidrība nebūs nevienam. Skaidrs, ka ir domstarpības starp KNAB vadītāju un dažiem viņa padotajiem, taču šīs domstarpības nebija galvenais [fokuss] komisijas sēdē. Mūs vairāk interesēja, vai KNAB joprojām ir spēcīga, kareivīgi noskaņota un labi strādājoša iestāde."Taujāts par ierosinātajām disciplinārlietām (šobrīd KNAB ierosinātas deviņas disciplinārlietas pret septiņiem darbiniekiem), Loskutovs norāda, ka, viņaprāt, nav vajadzības tās saistīt ar situāciju, kas pašreiz izveidojusies KNAB. "Birojam ir ar absolūtu Saeimas vairākumu iecelts vadītājs, kurš rīkojas tā, kā uzskata par nepieciešamu un saskaņā ar likumu. Ja kādam par to ir šaubas, tās var kliedēt, vēršoties tiesā," pauž Loskutovs.Viņš gan neslēpj, ka konflikti biroja darbību noteikti neveicina, tomēr, pēc skaitliskajiem rādītājiem vērtējot, birojs strādā ar pieaugošu efektivitāti, ja salīdzina ar aizvadīto pusgadu vai pērnā gada pirmo pusgadu. Tāpat Loskutovs norāda, ka Ainara Latkovska ierosinājums pakļaut KNAB Ģenerālprokuratūrai ir ārkārtīgi sarežģīts jautājums, jo jāņem vērā funkciju dažādība. "Ko es vismazāk gribētu pieļaut - ka KNAB būtu sadalīts pa sastāvdaļām, un tās būtu izmētātas pa visu valsts pārvaldi. Tas noteikti neveicinātu efektīvu darbu."Pret šādu ieceri kategoriski iestājies arī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē