Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Loskutovs: KNAB kašķa pamatā ir brīvmāksliniece Strīķe

"Par sistēmas problēmu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nav pamata runāt. Šeit ir personāliju jautājums. Visa pamatā ir Jutas Strīķes nevēlēšanās pieņemt jauno priekšnieku, otrdien _Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā_ sacīja bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs (Vienotība).

"Otrs - Strīķe nevar pieņemt to, ka arī uz viņu attiecas valsts pārvaldē esošās attiecības starp padoto un priekšnieku. Es to atceros no savas prakses, man gan bija cita situācija - publiski, lai birojs būtu spēcīgs - es vienkārši nepievērsu uzmanību tam ko un kā dara Juta Strīķe. Bet viņa ir apņēmības pilna cīnīties pret korupciju, tajā pašā laikā no valsts pārvaldes viedokļa viņa ir cilvēks, kuru var saukt par "brīvmākslinieku", jo rīkojumi Jutai Strīķei principā nav rakstīti un viņa darīs to un tik daudz, cik viņa uzskata par nepieciešamu," skaidroja A.Loskutovs.

Viņš vienlaikus norādīja, ka šobrīd birojā situācija ir citādāka, jo nav jābaidās, ka politiķi varētu iejaukties tā darbībā. "Līdz ar to Streļčenoka kungam rokas brīvas atšķirībā no manis, censties panākt, lai birojā visi strādājošie - no speciālista līdz vietniekam - ievērotu normatīvo aktu prasības un biroja kārtību," uzsvēra bijušais KNAB vadītājs.

Savukārt Providus pētniece, KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes dalībniece Iveta Kažoka domā, ka galvenā problēma ir ārkārtīgi vājās vadīšanas prasmes KNAB vadītājam Jaroslavam Streļčenokam. "To jau varēja sākt redzēt šī gada sākumā, kad Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē es mēģināju celt jautājumus par to, ka KNAB ir pilnīgi pazudusi stratēģiskā virzība, ir milzīgas problēmas ar komunikāciju, it sevišķi no vadības līmeņa, un arī, kad sāka nāk gaismā tā situācija, kas KNAB ir iekšēji. Ir arī jāatzīst, ka KNAB ir arī dziļākas problēmas," skaidroja I.Kažoka. Viņasprāt, jāizvērtē J.Streļčenoka atbilstība amatam.

"Līdz ar to - vajadzētu nopietnāk izvērtēt to, kā šis birojs funkcionē, kā sadalās pienākumi, varbūt, ka tās funkcijas ir pārāk pretrunīgas. Varbūt ar laiku būtu jāsāk domāt par citiem institucionālajiem risinājumiem. Manuprāt, tas ir ļoti normāli, ka institūcijas laika gaitā mainās atbilstoši jaunajām vajadzībām. Tas, kas mani dara bažīgu šobrīd KNAB sakarā, ka ir šī stratēģiskā redzējuma trūkums un milzīgās komunikācijas problēmas, kas man liek domāt, ka, ja tas tā turpināsies vēl kādu laiku, tad no bijušās KNAB spozmes pāri nekas nepaliks," atzina pētniece.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks J.Streļčenoks pēc tikšanās ar Latvijas Republikas prezidentu Andri Bērziņu, kuras laikā prezidents tika informēts arī par iekšējām nesaskaņām KNAB, noraidījis pārmetumus par neprasmīgu vadības stilu un sistēmiskas problēmas biroja darbībā nesaskata.

Jau rakstīts, ka J.Streļčenoks atzinīgi novērtējis Ministru prezidenta Valda Dombrovska un Latvijas ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera tikšanās laikā pieņemto lēmumu veidot darba grupu detalizētākai KNAB nolikuma izstrādei.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks ierosinājis disciplinārlietu pret biroja priekšnieka vietnieci J.Strīķi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē