Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meņģelsone: Ašeradenam ir pietiekamas zināšanas, lai uzņemtos ekonomikas ministra amatu

Finanšu ministrijas (FM) parlamentārajam sekretāram Arvilam Ašeradenam (Vienotība) ir pietiekamas zināšanas, lai jaunajā valdībā uzņemtos ekonomikas ministra amatu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. Viņa gan piebilda, ka pagaidām par atbalstu Ašeradenam ministra amatā konfederācija vēl nav lēmusi.

Vaicāta, vai Ašeradens atbilstu minētajam amatam, Meņģelsone sacīja, ka viņam ir pieredze darbā gan FM, gan parlamentā. Tāpat LDDK vadītājai šķiet, ka "lielos vilcienos" Ašeradens "ieklausās un iesaistās".

Meņģelsone gan negatīvi izteicās par šī gada valsts budžeta "jaunievedumiem", kurus FM nenobremzēja, taču viņa atzīmēja, ka minētajā gadījumā ir grūti spriest par kādu konkrētu personu lomu.

LDDK ģenerāldirektore norādīja, ka Ašeradens pieredzi ieguvis arī privātajā sektorā, savulaik vadot AS "Diena", tāpēc "no zināšanu viedokļa tur viss būtu kārtībā".

Meņģelsone gan norādīja, ka LDDK padomes līmenī vēl nav lēmusi par iespējamu atbalstu Ašeradenam, ja viņš tiks izvirzīts ekonomikas ministra amatam, tomēr LDDK esot vienojusies ar premjera kandidātu Māri Kučinski (ZZS), ka pēc nominēšanas varēs runāt ar ministra amata pretendentiem.

Taujāta, vai LDDK nav tikusies ar Ašeradenu, lai pārrunātu ar viņu atbilstību amatam vai darāmos darbus, Meņģelsone atbildēja noraidoši, bet sacīja, ka kopumā tikšanās dažādās darba grupās notiek, un Ašeradens ir izrādījis lielu interesi par šī brīža nodokļu sistēmu un to, kas tajā maināms.

LDDK vadītāja sacīja, ka nākamajam ekonomikas ministram viens no svarīgākajiem darbiem būs sistēmas sakārtošana veiksmīgai Eiropas Savienības fondu apguvei. Tāpat svarīgi būs strādāt pie nodokļu sistēmas uzlabošanas. Viņa arī piebilda, ka ministram ir jāved dialogs ar sociālajiem partneriem.

Jau ziņots, ka Ašeradens neoficiāli ticis minēts kā iespējamais Vienotības pretendents uz ekonomikas ministra posteni topošajā Kučinska valdībā, tomēr oficiāli partija savus pārstāvjus darbam valdībā plāno nominēt pirmdien, 1.februārī.

Ašeradens aģentūrai LETA atzina, ka būtu gatavs kļūt par ekonomikas ministru, ja partijas valde viņu virzītu šim amatam. Politiķis piebilda, ka, kļūstot par ekonomikas ministra amata kandidātu, viņam būtu svarīgs arī Vienotības domes atbalsts. Pēc Ašeradena teiktā, patlaban svarīgāka par indivīdu ambīcijām ir partijas politiskās pozīcijas saglabāšana, kā arī atgriešanās pie tām pozīcijām, kurās "Vienotība" bija kādreiz. Ašeradens cer, ka caur viņa izvirzīšanu partijas iekšienē netiks veicināti konflikti, bet gan tieši pretēji - tie mazināti.

Lūgts nosaukt svarīgākos darbus, kas, pēc viņa domām, būtu jāpaveic nākamajam ekonomikas ministram, Ašeradens minēja gāzes tirgus liberalizācijas jautājuma sakārtošanu, investīciju piesaisti, kā arī uzlabojumu veikšanu nodarbinātības politikā. Politiķis skaidroja, ka patlaban dažādās tautsaimniecības nozarēs bieži izveidojas darbaspēka pārpalikums, bet tajās, kuras reāli varētu veicināt tautsaimniecības attīstību, novērojams darbinieku trūkums, un šo situāciju vajadzētu mainīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē