Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pavļuts: To var risināt bez valsts iejaukšanās

Augstu novērtējot Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku nozīmi un pienesumu Latvijas kultūras un sabiedriskajai dzīvei, jautājums par papildu brīvdienu pēc šiem svētkiem ir veiksmīgi risināms arī bez valstiskas iejaukšanās, vajadzības gadījumā darba devēju un darba ņēmēju līmenī vienojoties par abām pusēm pieņemamu risinājumu, ekonomikas ministra Daniela Pavļuta viedokli portālam Diena.lv pauda ministra preses sekretāre Daiga Grūbe.

Līdzīgās domās ir arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK). „Ne vienmēr ir nepieciešama valsts iejaukšanās šādu lēmumu pieņemšanā,“ pauda LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

LDDK uzskata, ka uzņēmumiem sociālā dialoga ietvaros būtu jāvienojas ar darbiniekiem par papildus brīvdienas piešķiršanu nākamajā dienā pēc Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku noslēguma dienas vai par darba dienas pārcelšanu.

„Aicinām uzņēmējus būt sociāli atbildīgiem - atvērtiem, uzklausīt darbiniekus un atrisināt šo jautājumu individuāli vai kolektīvi ar arodbiedrību vai darbinieku pārstāvju līdzdalību”, pauda L.Menģelsone.

LDDK pārstāve atzina, ka svētkos ir iesaistīts salīdzinoši liels īpatsvars strādājošo - dalībnieki, tehniskais personāls, skatītāji, kā arī liela daļa no tiem ierodas uz svētkiem Rīgā no reģioniem, kas praktiski apgrūtina atgriešanos darbā pirmdienas rītā pēc noslēguma pasākumiem, tādēļ Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku organizatoriem būtu jāpārdomā noslēguma pasākuma norises laika pārcelšana, piemēram, uz sestdienu.

„Darba devēji atbalsta sociālā dialoga pieeju darba attiecību jautājumu risināšanā, kas paredz iespēju gan darba devējam, gan darba ņēmējam sarunu ceļā vienoties par līdzsvarotām attiecībām un darba nosacījumiem,“ norādīja LDDK ģenerāldirektore.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē