Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Reformu partija: Eiro nav panaceja, bet tikai viens no soļiem uz valsts ilgtspējīgu attīstību

Šodienas balsojums par eiro ir svarīgs un nepieciešams solis Latvijas ekonomikas stiprināšanā, taču tas nevar būt nedz pašmērķis, nedz vienīgā reforma, uz kuru būtu jākoncentrējas valdībai un Saeimas vairākumam, norāda Reformu partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

“Pēdējā laikā koalīcijas partneri ir tik ļoti fokusējušies uz jautājumu par eiro ieviešanu, ka savā publiskajā retorikā nostādījuši to kā pašmērķi un sava veida vienīgo panaceju,” uzsver V.Dombrovskis. 

Eiro pats par sevi varētu nedot Latvijas ekonomikai tik lielus ieguvumus, kā tas dažkārt tiek solīts. Maksimālo labumu no Eiropas vienotās valūtas ieviešanas Latvija var gūt, tikai paralēli veicot arī virkni būtisku strukturālo reformu, uzskata V.Dombrovskis.

“Paralēli eiro ieviešanai Latvijā ir nepieciešamas reformas izglītības sistēmā, attīstot stiprākās universitātes un panākot mūsu augstskolu starptautisko konkurētspēju. Ir jāpanāk profesionāla pārvalde valsts kapitālsabiedrībās un jāizveido attīstības finanšu institūcija, kas palīdzēs piesaistīt investīcijas eksportspējīgajiem un uz inovācijām vērstiem uzņēmumiem. Ir jāpanāk, lai darbaspēka nodokļu slogs ir pietiekoši zems, draudzīgs uzņēmējiem un veicina to attīstību. Jārisina arī problēma ar elektroenerģijas obligāto iepirkuma komponenti, atstājot to šī brīža līmenī - 2020. gadā elektroenerģijas cena lielajiem uzņēmumiem pieaugs par vairāk nekā 70%, būtiski vājinot Latvijas ekonomikas konkurētspēju," uzsver Reformu partijas frakcijas priekšsēdētājs. 

"Neīstenojot visas šīs reformas, eiro ieviešana nesniegs cerētos ieguvumus. Tāpēc aicinu koalīcijas partnerus pievērsties koalīcijas līgumā nosprausto reformu virzīšanai, lai Latvijas iedzīvotājus 2014. gadā sagaida ne vien cenu pieaugums, kas nepārprotami būs, bet arī pozitīvas pārmaiņas valsts pārvaldē, nodokļu sistēmā un uzņēmējdarbības vides sakārtošanā," aicina V.Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē