Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Rīgas pašvaldības avīze var kļūt par domes vadības tribīni

Iecerēts, ka vēl līdz gada beigām visi rīdzinieki savā pastkastītē saņems Rīgas pašvaldības izdoto avīzi, kura tiks finansēta no rīdzinieku samaksātajiem nodokļiem. Šim nolūkam iecerēts dibināt nodibinājumu Riga.lv. Rīgas domes (RD) opozīcija jau paudusi bažas, ka izdevums būs politiskā tribīne RD valdošajām partijām, pirmdien raksta laikraksts Diena.

Par avīzes un interneta vietnes saturisko nodrošinājumu atbildīgās Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna Dienai pastāstīja, ka avīze iznāks reizi mēnesī latviešu un krievu valodā. Rīdzinieki to saņems savās pastkastītēs. "Es pašreiz vēl nevaru nosaukt precīzu summu, cik rīdziniekiem izmaksās avīzes izdošana, jo vēl nav izsludināti iepirkumu konkursi," apgalvoja Ivāna. Bez viņas nodibinājuma valdē paredzēts iecelt arī bijušā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera un arī partijas LPP/LC kādreizējo preses sekretāru Ģirtu Dripi, kurš ir pašreizējā vicemēra Andra Amerika (GKR) padomnieks, kā arī Rīgas domes Finanšu departamenta direktora biroja vadītāju Andri Konošonoku. Par atbildīgo iestādi Rīgas pilsētas pašvaldības līdzdalības nodibinājumā Riga.lv nodrošināšanai paredzēts noteikt Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļu.

RD opozīcijas deputāts Pēteris Viņķelis (Vienotība) Dienai atzina, ka uz projektu raugās ar bažām: "Pieredze rāda, ka medijos, kuru pakalpojumus pērk RD, kā arī pašvaldības mājaslapā līdzās noderīgai un leģitīmi izplatāmai informācijai tiek proponēti arī domes valdošo partiju uzskati un opozīcijas kritika." Viņķelis stāsta, ka, piemēram, pirms šā gada pašvaldību vēlēšanām RD interneta vietnē tikusi izvietota tik klaja priekšvēlēšanu aģitācija, ka pat Rīgas mērs uzskatījis par nepieciešamu to koriģēt. "Tiktāl, ciktāl tiks sniegta praktiski pielietojama informācija, viss ir kārtībā, taču ir bažas, ka tā būs pozīcijas politiskā tribīne."

Ivāna uzsvēra, ka avīzē vispār nebūšot politikas, tikai praktiska informācija. "Avīzē mēs informēsim, piemēram, par to, kā privatizēto dzīvokļu īpašnieki var apsaimniekot savu namīpašumu, kā notiek ēku siltināšana, kā var saņemt kredītu. Informēsim par Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, kā arī par izstrādāto Rīgas attīstības plānu." Līdz ar to avīzē neparādīsies RD opozīcijas viedoklis par Rīgā notiekošo, jo tā esot politiska, nevis praktiska informācija. Ivāna arī apstiprināja, ka, cik tas būšot atkarīgs no viņas, laikrakstu nerotāšot RD mēra Nila Ušakova (SC) un vicemēra Andra Amerika (GKR) fotogrāfijas.

Ivāna, jautāta, vai valsts un pašvaldību iestādēm savi izdevumi nebūtu jāizdod tikai valsts valodā, skaidroja, ka avīze krievu valodā iznāks tādēļ, lai sasniegtu pēc iespējas plašāku auditoriju. Savukārt P. Viņķelis uzskata, ka tam nav pamatojuma, jo 90% rīdzinieku runā latviešu valodā.

Plašāk lasiet Rūtas Kesneres rakstā Rīgas pašvaldības avīze var kļūt par domes vadības tribīni pirmdienas laikraksta Diena 8.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē